Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία το Σ/Κ, εξασθενούν σταδιακά οι άνεμοι, ενώ ο καιρός θα είναι γενικά καλός | Καλοκαιρία αναμένεται από την Δευτέρα έως την Πέμπτη με νέα περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας

Εξασθενεί σταδιακά ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων των Β. Βαλκανίων με τις χαμηλές πιέσεις στην Κύπρο, με αποτέλεσμα οι άνεμοι μέσα στο Σαββατοκύριακο (27/28-01-2018) να εξασθενήσουν προοδευτικά στο Αιγαίο. Κατά τα άλλα ο καιρός θα είναι γενικά καλός, με τοπικές συννεφιές κατά τόπους και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο.



Για το Σάββατο 27/1/18 αναμένονται τοπικές συννεφιές στην Κ. Μακεδονία, την αν. Θεσσαλία, τις Σποράδες, την αν. Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και στην Β. Κρήτη, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές στην Β. Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. 

Άνεμοι μεταβλητοί στο Ιόνιο και κατά τόπους ΒΑ 3-4 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 4-6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 και το πρωί 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 10 βαθμούς, στα ορεινά η ελάχιστη θα κυμαίνεται γύρω στους -4 με -6, στα δυτικά από 0 έως 14 βαθμούς, στα αν. ηπειρωτικά από -1 έως 13 βαθμούς και στο Αιγαίο από 1 έως 13 βαθμούς.



 Αττική: Γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά κατά περιόδους. Άνεμοι Β 3-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 4 έως 12 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Τοπικές συννεφιές κατά διαστήματα. Άνεμοι ασθενείς και τοπικά στα ανοιχτά της Χαλκιδικής ΒΑ 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 9 βαθμούς.



Την Κυριακή 28/1 γενικά καλός θα είναι ο καιρός στην χώρα, με τοπικές συννεφιές κυρίως στα κεντρικά και τα ανατολικά τμήματα καθώς και στην Β. Κρήτη, οι οποίες βαθμιαία θα κατακερματιστούν. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5-6 και στο Καρπάθιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη 29-30-31/1 καλοκαιρία αναμένεται στην χώρα, με τοπικές νεφώσεις κατά τόπους κυρίως την Τρίτη-Τετάρτη, οι παραπάνω ημέρες μπορεί να χαρακτηριστούν ως αλκυονίδες ημέρες. Ενώ τις πρωινές-βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σχηματίζονται τοπικές ομίχλες(κυρίως στις ευπαθείς ομίχλες περιοχές). Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 16 με 17 και τοπικά τους 18 βαθμούς.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου