Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Συνεχίζονται οι βροχές/καταιγίδες και το Σάββατο κυρίως στα ανατολικά και νότια | Με καλοκαιρία μπαίνει ο καινούργιος χρόνος ενώ νέα αλλαγή του καιρού αναμένεται από την Τρίτη 2/1

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική κινείται ανατολικά-νοτιοανατολικά και θα βρεθεί για λίγες ώρες εντός του Αιγαίου, με αποτέλεσμα το Σάββατο(30-12-17) βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας, ενώ από το μεσημέρι/απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ 5-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πρόσκαιρη πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.



Για το Σάββατο 30/12/17 αναμένεται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Θράκη, τα νησιά του Αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τοπικές βροχές θα σημειώνονται στην περιοχή των Ιονίων νήσων, όπως επίσης στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και την Κρήτη, στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα περιοριστούν στην Θράκη, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι Β - ΒΔ 4-6 και στα νότια πελάγη (θάλασσα Κυθήρων) τοπικά 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 0 έως 12c, στα ορεινά η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς πιο χαμηλή, στα δυτικά από 1 έως 13c, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 0 έως 15c, ενώ στο Αιγαίο από 8 έως 15 με 16c



 Αττική: Γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους.   Άνεμοι Δ - ΒΔ 4 - 5 και στον Κορινθιακό 6 μποφόρ.   Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.



 Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Χαλκιδική, οπού δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα κυρίως στο Άγιο Όρος να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι ΒΔ 5 - 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς.



 Την Κυριακή 31/12 λίγες τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στις Κυκλάδες και την Β. Κρήτη, οι οποίες βαθμιαία θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, από την αρχή της ημέρας γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι Β 4 - 6 και στο νότιο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ενώ την νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά παγετός. Την Πρωτοχρονιά αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη την επικράτεια με λίγες αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στα δυτικά/βορειοδυτικά που από το απόγευμα είναι πιθανό να δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές στο Β. Ιόνιο και την Ήπειρο. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Άνεμοι στο Αιγαίο Β - ΒΔ 4 - 5 και στο νοτιοανατολικό τμήμα του 6 μποφόρ, Ν στο Ιόνιο 3 - 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο. Την Τρίτη 2/1 τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά τα βόρεια, και το Αν. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα στραφούν πλέον παντού σε ΝΔ 4 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο φτάνοντας τους 16 με 18 και τοπικά στα νότια 19 βαθμούς. Τέλος την Τετάρτη 3/1 βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. 

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους


Με εκτίμηση: Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου