Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Νέα ψυχρή εισβολή την Τετάρτη στην χώρα μας | Ο καιρός έως τα Χριστούγεννα

Νέα ''κατεβασιά'' κρύου αέρα θα έχουμε το επόμενο εικοσιτετράωρο(Τετάρτη) στην περιοχή μας.



Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 21/12/16

Στην δυτική, την βόρεια χώρα και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε ήλιο με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, όπου στην Πιερία μέχρι το μεσημέρι δεν αποκλείεται να αφήσουν τοπικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, πάνω από τα 400μ. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα έχουμε συννεφιά με τοπικές βροχές στα πεδινά-παράκτια, χιονόνερο στα πιο ψηλά, και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Στην Θεσσαλία πάνω από τα 200-300μ. στην αν.Στερεά, Εύβοια πάνω από τα 500μ.( το βράδυ τα υψ. χιονιού αναμένεται να πέσουν κοντά στα 300μ. ), στην ΒΑ Πελοπόννησο πάνω από τα 700-800μ. Ενώ στην Κρήτη θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά-παράκτια και χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 1000μ. Τοπικές είναι πιθανό να σημειωθούν μέσα στην ημέρα και στις Κυκλάδες.



Άνεμοι : Πολύ ισχυροί στο Αιγαίο Β-ΒΑ 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν Α-ΒΑ 5-6 και στον Πατραικό 7 μπ.



Θερμοκρασία : Ελαχ. : -7,-9 στα ορεινά, -5,0 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 0,10 στο Αιγαίο.
Μέγι. : 5-9 στα ηπειρωτικά, 11 στα δυτικά, 6-11 στο Αιγαίο, ενώ στα ορεινά ο υδράργυρος θα κυμαίνεται μεταξύ 2-4 βαθμών το μεσημέρι.



Αττική : Συννεφιά παροδικά αυξημένη κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού, με τοπικές βροχές στα πεδινά-παράκτια τμήματα, χιονόνερο στα πιο ψηλά, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 500μ-600μ. Το βράδυ τα υψόμετρα χιονιού αναμένεται να πέσουν τοπικά και κάτω από τα 400μ. κυρίως στα βόρεια του νομού. Στην υπόλοιπη Αττική και στην Αθήνα θα υπάρχουν καταδιαστήματα νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι : Β-ΒΑ 5-7 μπ. και στον Ν. Ευβοικό τοπικά 8. Θερμοκρασία : Από 4 έως 9 βαθμούς.



Θεσσαλονίκη : Τοπικές συννεφιές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, όπου στην Πιερία μέχρι και το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά-παράκτια και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 400-500μ. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι ΒΑ στον Θερμαικό 3-4 μπ. ΒΑ στην Χαλκιδική 5-6. Θερμοκρασία από 2 έως 7-8 βαθμούς το μεσημέρι.



Πέμπτη-Σάββατο(22-24/12) Αττικοβοιωτία, κεντρικό και νότιο Αιγαίο, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουν βροχές-χιονόνερο στα πεδινά-παράκτια και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, τα περισσότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Β. Κρήτη. Άνεμοι Β στο Αιγαίο μέχρι και τη Παρασκευή 6-8 μπ. με βαθμιαία εξασθένηση από το Σάββατο. Θερμοκρασία γύρω στους 8-10 βαθμούς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Επίσης ο παγετός στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά ισχυρός. Σε βαθμιαία άνοδο η θερμοκρασία από το Σάββατο.
Τέλος την Κυριακή(25/12)/Χριστούγεννα αναμένεται βελτίωση του καιρού στην χώρα, έτσι θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 14-15 βαθμούς.

                      Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου