Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Διατηρείται και την Παρασκευή ο χιονιάς στα ανατολικά και νότια| Η τάση του καιρού έως Τρίτη(3/1/17)

Διατηρείται και την Παρασκευή ο χιονιάς στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας, το κρύο θα είναι τσουχτερό σε όλη την χώρα, οι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι.


Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 30/12/16

Στην δυτική Ελλάδα, και την Μακεδονία θα έχουμε ήλιο με λίγες νεφώσεις, Στην Θράκη από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Άστατος θα είναι ο καιρός, στις Σποράδες, στην Εύβοια, Βοιωτία, Αττική και την ΒΑ Πελοπόννησο θα έχουμε μπόρες χιονιού καταδιαστήματα (on-off) τοπικά ισχυρές κυρίως στα πιο ορεινά-ημιορεινά, Τοπικές βροχές/χιονόνερο θα σημειωθούν στο υπόλοιπο  Αιγαίο, τοπικές καταιγίδες στην Κρήτη, και πυκνά χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα.


Άνεμοι : Β-ΒΑ στο Αιγαίο 7-8 και τοπικά στην αρχή της ημέρας 9 μποφόρ, με τάση εξασθένησης, ενώ στο Ιόνιο ΒΑ 4-6 μπ.


Θερμοκρασία : Ελαχ. : -13,-8 στα ορεινά, -4,5 στην υπόλοιπη χώρα.

Μέγι. : 3,7 βαθμούς στα ηπειρωτικά, 3,9 στο Αιγαίο, ενώ στα ορεινά γύρω στο 0,-1, δηλαδή θα υπάρχουν ορεινές περιοχές, όπου θα έχουν ολικό παγετό.


Αττική : Άστατος καιρός, συννεφιά, με μπόρες χιονιού τοπικά πυκνές μέχρι και το μεσημέρι, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού, στην υπόλοιπη Αττική, θα έχουμε συννεφιά με κάποιες μπόρες χιονιού και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Άνεμοι Β-ΒΑ 6-8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 0 έως 5 βαθμούς.



Θεσ/νικη : Ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι ΒΔ στον Θερμαικό 4-6 μπ. ΒΑ στην Χαλκιδική αρχικά 6-8 με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από -2 έως 4 βαθμούς.


Το Σάββατο-Παραμονή Πρωτοχρονιάς(31/12) Θα διατηρηθούν κάποιες μπόρες χιονιού μέχρι και το μεσημέρι-απόγευμα στην Εύβοια, την Αττική, με βαθμιαία βελτίωση, οι βροχές και τα χιόνια στα ορεινά θα περιοριστούν στην περιοχή της Κρήτης. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, Β στο Αιγαίο 6-7 μπ. Θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. 
Την Πρωτοχρονιά(1/1/17) Παροδικές βροχές και χιόνια στα ορεινά θα έχουμε στην Ν. Εύβοια, στις Κυκλάδες και την Β. Κρήτη.Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Σχετικά καλός φαίνεται ότι θα είναι ο καιρός στην χώρα μας την Δευτέρα(2/1) και την Τρίτη(2/1) εκτός από τα δυτικά-νότια όπου δεν αποκλείεται κυρίως την Τρίτη να έχουμε κάποιες βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΔ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

                                 Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου