Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Πολύ κρύο και τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια το Σάββατο| Ο καιρός έως την Τετάρτη

Η διάταξη στην αν. Μεσόγειο και στην περιοχή μας παραμένει ευνοική και το επόμενο εικοσιτετράωρο(Σάββατο) για την επικράτηση βορείων ανέμων.



Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 17/12/16

Για αύριο Σάββατο, στην δυτική και την βόρεια χωρά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, εκτός από την Μακεδονία όπου μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχουν κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην Θεσσαλία περιμένουμε χιόνια μέχρι και το μεσημέρι ακόμα και σε πεδινές περιοχές, ενώ στα υπόλοιπα αν. ηπειρωτικά : Στην αν. Στερεά, στην Εύβοια και στην ΒΑ Πελοπόννησο θα έχουμε  χιονόνερο στα παράκτια και πεδινά τμήματα, και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και τοπικά στην αν. Στερεά και την Εύβοια ακόμα και σε περιοχές με λίγο πιο χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία από το απόγευμα-βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην Β. Κρήτη προβλέπονται βροχές και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν μέσα στην ημέρα στο Καστελόριζο. Στο υπόλοιπο Αιγαίο το απόγευμα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα.



Άνεμοι : Α στο Ιόνιο 4-6 μπ. ΒΑ στο Αιγαίο 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ.



Θερμοκρασία : Ελαχι. : -5,-9 στα ορεινά,-3,0 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 2-8 στην υπόλοιπη χώρα
Μεγι. : 6-9 στα ηπειρωτικά, 7-12 στο Αιγαίο, ενώ στα ορεινά δεν πρόκειται να ξεπεράσει ο υδράργυρος τους 2-4 βαθμούς ακόμα και αργά το μεσημέρι.



Αττική : Συννεφιά παροδικά αυξημένη κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού, όποτε δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόνερο στα πεδινά-παράκτια και χιόνια στα υπόλοιπα ορεινά-ημιορεινά, στην υπόλοιπη Αττική θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές. Από αργά το απόγευμα προς το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι Β-ΒΑ 5-7 μπ. Θερμοκρασία από 3 έως 8-9 βαθμούς.



Θεσ/νικη : Λιακάδα, και μόνο το πρωί θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις στην Χαλκιδική όπου γρήγορα θα διαλυθούν. Άνεμοι ΒΔ 3-4 και στην Χαλκιδική ΒΑ 4-5 μπ. Θερμοκρασία από 0 έως 6 βαθμούς.



Την Κυριακή(18/12)  νωρίς το πρωί στην Κρήτη ίσως έχουμε κάποια βροχή-χιονόνερο στα πεδινά-παράκτια και κάποια λίγα χιόνια στα ορεινά, γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα από την αρχή της ημέρας ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, καθώς την νύχτα και νωρίς το πρωί ο παγετός στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.
Την Δευτέρα(19/12) θα είναι μια μεταβατική ημέρα, καθώς οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιάδες στο Ιόνιο, η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο φτάνοντας στα νότια τους 12-14 βαθμούς, ενώ ο καιρός θα είναι καλός, αλλά από το βράδυ και από τα δυτικά θα συννεφιάσει. 
Την Τρίτη/Τετάρτη(20-21/12) προβλέπεται σοβαρή μεταβολή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αρκετές βροχές/καταιγίδες, νοτιάδες, και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, όπου στην βόρεια Ελλάδα δεν αποκλείεται να σημειώνονται ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Νεώτερα για την επερχόμενη κακοκαιρία στα επόμενα δελτία.
Καλό Σ/Κ σε όλους

                             Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου