Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Διατηρείται το κρύο και την Παρασκευή αλλά και τα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια| Ο καιρός έως την Τρίτη 27/12

Το επόμενο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) η διάταξη στην ΝΑ Ευρώπη και στην περιοχή μας παραμένει ευνοϊκή για την επικράτηση βορείων ανέμων στο Αιγαίο όπου τοπικά θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ.



Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 23/12/16

Για αύριο Παρασκευή, περιμένουμε στα δυτικά και τα βόρεια ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπως επίσης και στην Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα, από την ΝΑ Στερεά, στην Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη ( κυρίως στην βόρεια ) θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά-παράκτια και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά όπου στην Β. Κρήτη ενδέχεται οι βροχές και οι χιονοπτώσεις να είναι έντονες. Ενδεικτικά υψόμετρα χιονιού : Αν. Στερεά, Εύβοια 400-600μ. Κυκλάδες, 600-700μ. και στην Κρήτη, 700-900μ. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Δωδεκάνησα, ενώ πιθανότητα βροχής υπάρχει και για την περιοχή της Λέσβου στα πεδινά, και πιθανόν ένα πασπάλισμα χιονιού πάνω από τα 600-700μ. Πάντως από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη.



Άνεμοι : ΒΑ στο Ιόνιο 3-5 μπ. Β στο Αιγαίο 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στα ΝΑ οι άνεμοι θα είναι ασθενής και τοπικά ΝΔ 3-4 μπ. 



Θερμοκρασία : Ελάχ. : -4,-7 στα ορεινά, -2,7 στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγι. : 8-10 βαθμούς στα ηπειρωτικά, 11-13 στα δυτικά, 7-11 στο Αιγαίο, στα ορεινά δεν πρόκειται να ξεπεράσει ο υδράργυρος τους 4-5 βαθμούς ακόμα και αργά το μεσημέρι.



Αττική : Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού με τοπικές βροχές στα πεδινά, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, πάνω από τα 500-600μ, ενώ το πρωί και λίγο πιο χαμηλά. Πάντως από το απόγευμα ο καιρός θα  παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι : Β  5-7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.



Θεσ/νικη : Ηλιοφάνεια, με λίγα σύννεφα. Άνεμοι ΒΑ 3-5 και στην Χαλκιδική έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 9 βαθμούς.



Το Σάββατο(24/12) Παραμονή των Χριστουγέννων τα όποια φαινόμενα σημειώνονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με την μορφή βροχής στα πεδινά και χιονιού στα ορεινά κυρίως στην Κρήτη, βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη. Άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση Β 4-6 μπ. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Τα Χριστούγεννα περιμένουμε σχετική καλοκαιρία στην χώρα μας, με ηλιοφάνεια και τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι Β-ΒΔ 3-5 μπ. Θερμοκρασία σε άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 13-15 τοπικά βαθμούς.
Τέλος και την δεύτερη αλλά και την τρίτη ημέρα των Χριστουγέννων θα παραμείνει ο σχετικά καλός καιρός στην χώρα, οι άνεμοι Β-ΒΔ 4-6 μπ. Θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά.

                           Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου