Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Περιορίζονται τα φαινόμενα το Σάββατο| Η τάση του καιρού έως την Τετάρτη 28/12

Η διάταξη των συστημάτων στην ΝΑ Ευρώπη και στην περιοχή μας παραμένει  ευνοϊκή για την επικράτηση βορείων Ανέμων στο Αιγαίο και το επόμενο εικοσιτετράωρο (Σάββατο παραμονή Χριστουγέννων)



Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 24/12/16

Για αύριο Σάββατο στην δυτική-κεντρική και βόρεια χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, και μόνο στην Θράκη και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, στην Αττική, και την Εύβοια θα υπάρχουν αρχικά τοπικές συννεφιές, όπου στην νότια Εύβοια δεν αποκλείεται να αφήσουν κάποια βροχή στα πεδινά, και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα όπως επίσης και στην Κρήτη, όπου στα βόρεια τμήματα του νησιού δεν αποκλείεται να είναι περισσότερες. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 1000-1200μ. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Β. Κρήτη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί.



Άνεμοι : Β-ΒΑ στο Ιόνιο, Β στο Αιγαίο 5-7 με βαθμιαία εξασθένηση.



Θερμοκρασία : Ελαχ : -5,-6 στα ορεινά, -4,9 στην υπόλοιπη χώρα
Μέγι. : 10-14 στα ηπειρωτικά, 9-12 στα νησιά, 4-6 βαθμούς στα ορεινά.



Αττική : Τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι πιο πυκνές στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Άνεμοι Β 5-6 μπ. Θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς.



Θεσσαλονίκη : Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 3-5 μπ. Θερμοκρασία από 0 έως 10 βαθμούς.



 Τα Χριστούγεννα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα σταματήσουν, στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές. Άνεμοι ΒΔ 4-5 και στα ΝΑ 5-7 μπ. Θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, όπου αναμένεται να φτάσει στα ηπειρωτικά τους 14-15 βαθμούς.
Την Δευτέρα/Τρίτη(26-27/12) Θα διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες στην χώρα, με ήλιο και τοπικές συννεφιές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι Β-ΒΔ 4-5 και στα ΝΑ 5-6 μπ. Θερμοκρασία σε νέα άνοδο και αναμένεται να αγγίξει τοπικά στα ηπειρωτικά ακόμα και τους 17 βαθμούς.
Τέλος την Τετάρτη(28/12) προβλέπεται νέα ψυχρή εισβολή στην χώρα, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.
Όσον αναφορά για τα φαινόμενα θα τα δούμε από την Τρίτη
Καλά Χριστούγεννα σε όλους 

                               Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου