Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Σταδιακή μεταβολή του καιρού από την Τετάρτη-Χιονιάς στα ανατολικά και νότια την Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο| Ο καιρός έως το Σάββατο

Σοβαρή ψυχρή εισβολή θα έχουμε στην χώρα μας, από την Πέμπτη(29/12) μέχρι και την Πρωτοχρονιά.
Χιονοπτώσεις αρκετά πυκνές θα έχουμε στα ανατολικά και νότια, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο/πεδινά τμήματα.



Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 28/12/16


Η ημέρα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες στην δυτική-κεντρική και βόρεια Ελλάδα με ήλιο και λίγες τοπικές νεφώσεις. Άστατος θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο, ενώ στην Κεντρική-βορειοανατολική Πελοπόννησο, την Αν. Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του αν. αιγαίου θα έχουμε συννεφιά μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι με τοπικές βροχές στα πεδινά-παράκτια και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.


Από το βράδυ και μετά, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στις Σποράδες, στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου με χιονόνερο στα παράκτια-πεδινά και χιόνια τα οποία σταδιακά θα κατηφορίσουν και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, μέσα στην νύχτα τα φαινόμενα θα κινηθούν προς τα Δ-ΝΔ και θα ενταθούν !. Βροχές θα έχουμε το βράδυ στο Αιγαίο, και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, στην δυτική και βόρεια χώρα, θα έχουμε συννεφιά με πιθανότητα τοπικών χιονοπτώσεων στην Θράκη.


Άνεμοι : ΒΔ στο Ιόνιο 7-8 και βαθμιαία 9 μποφόρ, στο Αιγαίο ΒΔ 5-7, μεταξύ Θερμαικού και βορείων Σποράδων τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο ΒΑ αιγαίο θα πνέουν ΒΑ 4-6 με τάση περαιτέρω ενίσχυσης κατά την διάρκεια της νύχτας.


Θερμοκρασία : Ελαχ. -5,-7 στα ορεινά, -2,9 στην υπόλοιπη χώρα.
Μέγι. : 9-11 στα ηπειρωτικά, 6-12 στο Αιγαίο, ενώ στα ορεινά η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 2-4 βαθμών.
Σταδιακή αισθητή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από το βράδυ και από τα βόρεια.


Αττική : Αρχικά τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά, βαθμιαία βελτίωση αργότερα.
Άνεμοι : ΒΔ 6-7 μπ. Θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.


Θεσ/νικη : Λίγη συννεφιά, με τοπικές βροχές στην Χαλκιδική και χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι : ΒΔ 6-8 τον Θερμαικό, 5-7 στις υπόλοιπες περιοχές.Θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς.


Την Πέμπτη(29/12) αναμένεται χιονιάς στα ανατολικά και νότια.
Στις Σποράδες, στα Νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες,στην Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, και την ΒΑ Πελοπόννησο περιμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις καταδιαστήματα μέχρι και τις παράκτιες περιοχές, συνοδεία ισχυρών ανέμων (χιονοθύελλες) και κυρίως στην Αττική-Βοιωτία-Εύβοια τα φαινόμενα θα είναι και έντονα. Στις κυκλάδες θα έχουμε βροχές-χιονόνερο στα πεδινά-παράκτια και χιόνια στα ορεινά, αλλά κυρίως στην Κρήτη περιμένουμε πολλά και πυκνά χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, πάνω από τα 300μ. Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα θα έχουμε καλό καιρό με ήλιο αλλά με ''δόντια''. Άνεμοι Β 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο. Θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση από τα βόρεια, ενδεικτικά στην Αθήνα δεν πρόκειται ο υδράργυρος να ξεπεράσει το μεσημέρι τους 4 βαθμούς.

                                                   Πέμπτη 29/12

Την Παρασκευή/Σάββατο(30-31/12) Μπόρες χιονιού θα έχουμε  στην Βοιωτία, Εύβοια, Αττική, κυκλάδες ( βροχές-χιονόνερο στα πεδινά-παράκτια χιονια στα ορεινά ) Χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και στην Κρήτη. Βαθμιαία το Σάββατο από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Βοριάδες την Παρασκευή 8-9 και τοπικά 10 μποφόρ στο Αιγαίο, 7-8 το Σάββατο. Ενώ το τσουχτερό κρύο θα διατηρηθεί σε όλη την χώρα.
                                
                              Παρασκευή-Σάββατο(30-31/12)

                        Eπιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου