Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Καλοκαιρία θα έχουμε το Π-Σ-Κ στην χώρα μας- Ψυχρή εισβολή περιμένουμε κυρίως από την Τρίτη| Ο καιρός έως την Τετάρτη

Η χώρα μας από αύριο (Παρασκευή) θα βρίσκεται υπό την επίδραση των Υψηλών πεδίων πιέσεων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο καιρός να είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας.


Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 9/12/16

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο σχεδόν σε όλη την χώρα και μόνο το πρωί στην Β. Κρήτη, και από το μεσημέρι στα Βορειοανατολικά και το κεντρικό και νότιο Ιόνιο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι : ΒΔ στο Ιόνιο και τα νοτιοανατολικά 4-6 μπ. ΝΔ στο υπόλοιπο Αιγαίο 3-5 μπ.


Θερμοκρασία : Ελαχ. : -4,-5 στα ορεινά, 3-12 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα
Μεγι. : 14-16 στα ηπειρωτικά, 12-15 στα νησιά, ενώ στα ορεινά η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 8-10 βαθμών.


Αττική : Αίθριος καιρός. Άνεμοι : ΝΔ 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.


Θεσσαλονίκη : Αίθριος καιρός. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς.


Το Σαββατοκύριακο(10-11/12) Ηλιοφάνεια θα έχουμε σχεδόν σε όλη την χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις την Κυριακή στα δυτικά. Άνεμοι εξασθενημένοι. Θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 16-18 βαθμούς.
Την Δευτέρα(13/12) θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νότια και το αν. Αιγαίο, στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι δεν θα παρουσιάσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Τέλος την Τρίτη/Τετάρτη(14-15/12) αναμένεται αλλαγή του καιρού στην χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τους ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας τα 6-7 και τοπικά και τα 8 μποφόρ και την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορά προς νότο. Από πλευράς φαινόμενων δεν προβλέπεται κάτι το αξιόλογο, εκτός από κάποια φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά τα οποία  αν σημειωθούν θα έχουν τοπικό και ασθενή χαρακτήρα.

                         Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου