Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Νέα ψυχρή εισβολή την Παρασκευή-Σάββατο- Επιλεκτικά θα είναι τα φαινόμενα| Ο καιρός έως την Τρίτη

Νέα κατεβασιά κρύου αέρα θα έχουμε αύριο στην χώρα μας, τα όποια φαινόμενα σημειωθούν θα είναι επιλεκτικά, ακόμα και με την μορφή χιονιού..


Aναλυτική πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 16/12/16

Για αύριο Παρασκευή, θα έχουμε στα δυτικά λίγες νεφώσεις και στα νησιά του αν. Αιγαίου, στην υπόλοιπη χώρα, στα βόρεια θα έχουμε συννεφιά, όπου στην Κεντρική Μακεδονία, και κυρίως στα ανατολικά τμήματα της Χαλκιδικής θα δώσει βροχές-χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά πρόσκαιρα και πιο χαμηλά, τα φαινόμενα στα ανατολικά της Χαλκιδικής πρόσκαιρα θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στην Θεσσαλία αρχικά στα ανατολικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη Θεσσαλία περιμένουμε βροχές-χιονόνερο στα πεδινά-παράκτια και χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 300μ. όπου το βράδυ θα κατεβούν και πιο χαμηλά, τα φαινόμενα στην αν. Θεσσαλία, και πιο συγκεκριμένα, στα ανατολικά του νομού Λάρισας, στο Πήλιο, στην Ζαγορά, και στον Βόλο  θα είναι έντονα, όσοι πρόκειται να κινηθούν στα προαναφερθέντα ορεινά τμήματα να έχουν μαζί τους αλυσίδες. Τοπικές βροχές/χιονόνερο θα έχουμε και στην υπόλοιπη ανατολική στερεά, την Εύβοια, όπως επίσης και στην ΒΑ Πελοπόννησο και χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 500-700μ. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν το απόγευμα και στην βόρεια Κρήτη, και κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 1000μ.

Άνεμοι : ΒΑ στο Ιόνιο 4-6 μπ., στο Αιγαίο ΒΑ 5-7 μπ. 


Θερμοκρασία : Ελάχ. : -5,-7 στα ορεινά, -4,0 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 2-8 στο Αιγαίο.
Μεγι. : 5-9 στα ηπειρωτικά, 11-12 στα δυτικά και στα πολύ νοτιοανανατολικά νησιωτικά τμήματα της χώρας, ενώ στα ορεινά δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 2-4 βαθμούς.


Αττική : Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά πάνω από τα 500-600μ. από το βράδυ και πιο χαμηλά. Άνεμοι : Β-ΒΑ 4-6 μπ. Θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.


Θεσσαλονίκη : Συννεφιά μέχρι το μεσημέρι, όπου στην Χαλκιδική  θα δώσει βροχή/χιονόνερο στα πεδινά-παράκτια τμήματα, και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά πιθανόν πρόσκαιρα και πιο χαμηλά κάτω των 200μ. Οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες στα ανατολικά τμήματα της Χαλκιδικής έως το μεσημέρι. Στην πόλη της Θεσ/νικης το πρωί δεν αποκλείεται να έχουμε χιονόνερο, και παροδικές χιονοπτώσεις γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Άνεμοι ΒΔ στον Θερμαικό 3-5 μπ. ΒΑ στην Χαλκιδική 4-6 μπ. Θερμοκρασία από 0 έως 6 βαθμούς. Υ.Γ Η θερμοκρασία στον παρακάτω χάρτη είναι λάθος, δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 6 βαθμούς το μεσημέρι στην πόλη της Θεσσαλονίκης.


Το Σάββατο(17/12) στα ανατολικά και νότια θα έχουμε συννεφιά, στην Θεσσαλία θα έχουμε χιόνια ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί, στα υπόλοιπα αν. ηπειρωτικά θα σημειωθούν βροχές-χιονόνερο στα πεδινά-παράκτια και χιόνια στα ορεινά- ημιορεινά, πάντως το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα διατηρηθούν οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο 6-8 μπ. Η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 7-9 βαθμούς το μεσημέρι.
Την Κυριακή(18/12) τα φαινόμενα θα σταματήσουν σε όλη την χώρα, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ώς προς τις μέγιστες τιμές της.
Την Δευτέρα(19/12) θα είναι καλύτερος ο καιρός, ενώ την Τρίτη(20/12) αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες, τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο,οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες. Νεώτερα τις επόμενες ημέρες

                               Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου