Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Βροχές θα έχουμε την Τρίτη κυρίως στα Δυτικά-βορειοδυτικά| Ο καιρός έως την Κυριακή

Η χώρα μας επηρεάζεται από τον συνδυασμό των Υψηλών πιέσεων των Β. Βαλκανίων, με τις χαμηλές στην Αν. Μεσόγειο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα και το επόμενο εικοσιτετράωρο να διατηρηθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας έως τα 6 μπ. 





Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 6/12/16

Για αύριο Τρίτη περιμένουμε ηλιοφάνεια στην αν. Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου ( εκτός από τα Δωδεκάνησα όπου εκεί δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες ). Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά-βορειοδυτικά, ενώ στο Κεντρικό Ιόνιο και την ΒΔ Πελοπόννησο δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες.


Άνεμοι : Α-ΝΑ στο Ιόνιο 3-5 μπ. Β-ΒΑ στο Αιγαίο αρχικά 5-6 με βαθμιαία εξασθένηση.


Θερμοκρασία : Ελαχ. : -2,-4 στα ορεινά, 0-3 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 4-13 στα νησιά του Αιγαίου πελάγους αντίστοιχα.
Μεγισ. : 12-14 στα ηπειρωτικά, 13-17 στα νησιά του Αιγαίου, στα ορεινά δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 7-10 βαθμούς αργά το μεσημέρι.


Αττική :  Λίγες νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά όπου από το βράδυ θα πυκνώσουν. Άνεμοι : Ασθενής και τοπικά Β έως 4 μποφόρ στα ανατολικά. Θερμοκρασία : από 5 έως 13 βαθμούς.


Θεσ/νικη : Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Άνεμοι : ΒΔ 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία : από 5 έως 11 βαθμούς.


Την Τετάρτη(7/12) θα έχουμε βροχές κατά τόπους αξιόλογες στο Ιόνιο/δυτικά και τα ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι/θερμοκρασία δεν θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη(8/12) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ιόνιο-δυτικά και θα εξασθενήσουν, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα παραμείνει κάποια συννεφιά. Καλός θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο Β 6-7 μπ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα.
Τέλος από την Παρασκευή έως την Κυριακή(9-10-11/12) περιμένουμε περαιτέρω βελτίωση του καιρού σε όλη την χώρα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο σε όλη την χώρα.

Καλή εβδομάδα σε όλους 

                           Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου