Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Άστατος ο καιρός και την Τρίτη, περιορίζεται η αστάθεια από την Τετάρτη και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο.

Οι ψυχρές αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα σταδιακά κατά την διάρκεια της Τρίτης (10-07-18) θα υποχωρήσουν προς τα βόρεια, με αποτέλεσμα η αστάθεια να περιοριστεί κυρίως στα πιο ορεινά τμήματα, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη οπού τα φαινόμενα θα σημειώνονται ακόμα και σε πεδινά-παράκτια τμήματα. Οι άνεμοι θα φτάνουν στα νότια πελάγη τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 10-07-18

Για την Τρίτη, η ημέρα θα ξεκινήσει με παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα, καθώς και στην βορειοανατολική χώρα, οπού στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα σημειώνονται μπόρες και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια.
Κατά την διάρκεια των μεσημβρινών-απογευματινών ωρών τοπικές μπόρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στα υπόλοιπα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας καθώς και της Κρήτης, ενώ το βράδυ η αστάθεια θα περιοριστεί παντού. 

Άνεμοι: θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο και τη θάλασσα Καστελόριζου έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 έως 31 βαθμούς, στην δυτική Μακεδονία από 12 έως 25, στην ανατολική Μακεδονία έως 24, στα δυτικά από 18 έως 31, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 19 έως 32, στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη από 22 έως 28 με 29 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα έως 30 με 31 βαθμούς.


Αττική
Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές μπόρες κυρίως στα βορειοανατολικά του νομού. Άνεμοι αρχικά το πρωί τοπικά βόρειοι 3 με 4 και μέσα στην ημέρα νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες το πρωί κυρίως στο Άγιο όρος και μέσα στην ημέρα στα γύρω ορεινά. Άνεμοι αρχικά βορειοδυτικοί στον Θερμαϊκό 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς.


Την Τετάρτη 11/7 η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς, έως 26 με 29 στα ορεινά και τα νησιωτικά τμήματα αντίστοιχα. Την Πέμπτη 12/7 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά οι 34 με 36 βαθμοί. Την Παρασκευή 13/7 τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά ορεινά, και το Σάββατο 14/7 στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, οι άνεμοι και τις δύο ημέρες θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη τοπικά 6 με 7 μποφόρ, η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο. 

Καλή εβδομάδα, σε όλους.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 09-07-18/14:00
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου