Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός έως τα μέσα της νέας εβδομάδας.. | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 28/7 - 1/8

Θα διατηρηθούν και το Σάββατο (28-07-18) οι συνθήκες αστάθειας πάνω από την χώρα μας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση όμβρων και καταιγίδων κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ τα φαινόμενα δεν αποκλείεται τοπικά να είναι έντονα. Κατά τα άλλα η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην περιοχή μας θα είναι ευνοϊκή για την επικρατήσει βορειοδυτικού ρεύματος που θα φτάνει τοπικά στα νότια πελάγη τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 28-07-18

Το Σάββατο, θα ξεκινήσει αρχικά με άστατο καιρό στα παράκτια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. 
Κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς πιθανόν και στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βορειοανατολικό Αιγαίο και την ορεινή Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα πιθανόν στην Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. 

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη δυτικοί στη θάλασσα Κυθήρων και στη θάλασσα Καστελόριζου τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 έως 33 βαθμούς, στα ορεινά από 15 έως 27 με 28, στα δυτικά από 20 έως 32, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 19 έως 32 και τοπικά κυρίως στη Θεσσαλία 33 με 34 και στο Αιγαίο από 21 έως 30 με 31 βαθμούς.



Αττική:
Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια-βορειοανατολικά του νομού. Άνεμοι το πρωί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα γύρω ορεινά, με έμφαση την Χαλκιδική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα τοπικά νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.



Την Κυριακή 29/7 αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τις Σποράδες και το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, στις Σποράδες, στην Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Δευτέρα 30/7 τις πρωινές στα νησιά του βορειοδυτικού Αιγαίου, πιθανόν στην Εύβοια και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στην Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Τέλος την Τρίτη 31/7 και την Τετάρτη 1/8 παρόμοιος θα είναι ο καιρός, με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο βορειοδυτικό Αιγαίο και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. 

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους 

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 27-07-18/17:00
     




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου