Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Σε σταδιακή άνοδο η θερμοκρασία από το Σάββατο, κύμα έντονης ζέστης την Κυριακή και την Δευτέρα. Συνθήκες αστάθειας από την Τρίτη. | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 21/07 - 25/07

Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην νοτιοανατολική Ευρώπη, παραμένει ίδια και το Σάββατο (21-07-18) με αποτέλεσμα να διατηρηθούν οι ΒΔ άνεμοι στα πελάγη που στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Πέρα από αυτά θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα κινηθούν προς την περιοχή μας το επόμενο τριήμερο, ενώ κορύφωση της ζέστης αναμένεται το διήμερο Κυριακής-Δευτέρας με τον υδράργυρο να φτάνει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 39 με 41 βαθμούς.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 21-07-18

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά. 

Άνεμοι: θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο, θα κυμανθεί στα βόρεια από 20 έως 36 βαθμούς, στα ορεινά από 16 έως 29 με 32, στα δυτικά από 20 έως 35, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 22 έως 36 και τοπικά 37, στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη από 23 έως 29 με 30 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και την νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς.


    
Αττική: Γενικά αίθριος με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέσα στην ημέρα νότιοι στον Σαρωνικό με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 25 έως 35 με 36 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία: Γενικά αίθριος, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Άνεμοι αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.



Την Κυριακή 22/7 αναμένεται γενικά αίθριος και αρκετά ζεστός καιρός στην χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις μέσα στην ημέρα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας 6 με 7 μποφόρ οι ριπές τους, βορειοδυτικοί θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, οπού θα φτάσει στο εσωτερικό της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας τους 39 και τοπικά τους 40 με 41 βαθμούς. Να τονίσουμε πως η σχετική υγρασία στις περιοχές αυτές θα είναι χαμηλή. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά. Την Δευτέρα 23/7 αναμένονται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην βόρεια χώρα. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ οι ριπές τους. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στην υπόλοιπη χώρα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια. Τέλος την Τρίτη 24/7 και την Τετάρτη 25/7 αναμένεται μεταβολή του καιρού, άστατος καιρός κυρίως στα ηπειρωτικά και το βόρειο-βορειοανατολικό Αιγαίο με μπόρες και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ κυρίως στα δυτικά και νότια πελάγη και η θερμοκρασία σε βαθμιαία περαιτέρω πτώση.

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 20-07-18/13:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου