Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Υποχώρηση της θερμοκρασίας και μπόρες/τοπικές καταιγίδες αναμένονται το Σαβ/Κυρ κυρίως στα Ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο. Δροσερή θα είναι η νέα εβδομάδα, τουλάχιστον έως τα μέσα της | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 07/07 - 11/07

Ατμοσφαιρική διαταραχή στα βορειοδυτικά Βαλκάνια, κινείται ανατολικά-νοτιοανατολικά και το Σάββατο (07-07-18) θα προκαλέσει μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, οπού δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, παράλληλα θα ενισχυθούν οι ΒΔ άνεμοι στο Ιόνιο με μέγιστη ένταση τα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 07-07-18

Άστατος θα είναι ο καιρός αρχικά ήδη από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, στην κεντρική Μακεδονία με τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη βόρεια χώρα.
Κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως μεταξύ μεσημεριού-απογεύματος, ο καιρός θα καταστεί άστατος και στην υπόλοιπη βόρεια χώρα, την Θεσσαλία και στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου οπού θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί που βαθμιαία θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί στα βόρεια από 20 έως 32 βαθμούς, στην δυτική Μακεδονία από 16 έως 28, στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας έως 26, στα δυτικά από 20 έως 33, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 21 έως 34 και τοπικά 35, στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη από 23 έως 31 με 32 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και την νότια Κρήτη έως 33 με 35 και τοπικά 36 βαθμούς.  


      
Αττική:
Αρχικά γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για παροδική μπόρα στα βόρεια του νομού. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, αρχικά το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, νότιοι μέσα στην ημέρα στον Σαρωνικό με την ίδια περίπου ένταση. Θερμοκρασία από 25 έως 34 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις με μπόρες και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της περιφέρειας και τις μεσημβρινές-απογευματινές  στα υπόλοιπα τμήματα, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά, από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, και μέσα στην ημέρα στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς.



Την Κυριακή 8/7 αρχικά στις Σποράδες, την Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και κατά την διάρκεια της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένονται μπόρες και καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα τοπικά στις Σποράδες, την Χαλκιδική, στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την κεντρική-ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα (στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου) γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση, μέγιστες στα ηπειρωτικά στους 30 με 32 βαθμούς. Την Δευτέρα 9/7 τις πρωινές ώρες στην Χαλκιδική, πιθανόν στις Σποράδες, στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα κυρίως κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στην ορεινή Κρήτη θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη 4 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Την Τρίτη 10/7 παρόμοιο το καιρικό μοτίβο με την Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία την Τετάρτη 11/7 η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο την Τετάρτη. 

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους.

Μπορείτε να κάνετε Like στην σελίδα μου στο Facebook για ότι νεώτερο υπάρξει, όπως, nowcasting, έκτακτα δελτία, αναφορές κλπ. στον παρακάτω σύνδεσμο: 
https://www.facebook.com/weatherforecastsgreece/

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 06-07-18/14:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου