Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Ζέστη και μελτέμι τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο το Σαβ/Κυρ, βαθμιαία εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται από την Δευτέρα. | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 14/7 - 18/7

Η περιοχή μας θα εξακολουθήσει και το Σαββατοκύριακο (14-15/07) να επηρεάζεται από τον συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο, με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο με αποτέλεσμα να διατηρηθεί ενισχυμένο το βόρειο-βορειοδυτικό ρεύμα στο Αιγαίο με μέγιστη ένταση στα 5 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά κυρίως μέσα στην ημέρα 8 μποφόρ. Πέρα από αυτά περιορισμένη θα είναι η απογευματινή αστάθεια κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά, ενώ η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 35 με 37 τοπικά βαθμών στα ηπειρωτικά. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 14-07-18

Το Σάββατο, η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια.
Κατά την διάρκεια της ημέρας τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, με μικρή πιθανότητα για παροδικές μπόρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και στο Ικάριο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, το Καρπάθιο, την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέσα στην ημέρα 7 και τοπικά 8 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια από 19 έως 36 βαθμούς, στην δυτική Μακεδονία από 15 έως 32, στην ανατολική Μακεδονία έως 29, στα δυτικά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 35 με 36, στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη από 25 έως 28 με 29 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και την νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς.



Αττική:
Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι 3 με 4, στα ανατολικά 5 και στο Κάβο ντόρο τοπικά μέσα στην ημέρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία
Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές στην Χαλκιδική και το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 22 έως 35 με 36 βαθμούς.


    
Την Κυριακή 15/7 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά με μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα κυμαίνεται στα επίπεδα του Σαββάτου. Την Δευτέρα 16/7 συνεχίζεται ο γενικά αίθριος καιρός με πιθανές απογευματινές μπόρες στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές, εκτός από το νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Τρίτη 17/7 συνθήκες αστάθειας αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά-ημιορεινά τμήματα με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα κεντρικά και νότια, ενώ στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση λόγω του άστατου καιρού. Τέλος την Τετάρτη 18/7 τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλους

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 13-07-18/13:00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου