Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Άλλη μια αρκετά ζεστή ημέρα η Παρασκευή, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το Σ/Κ καθώς και αστάθεια κυρίως στα Ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 6/7 - 10/7

Η χώρα εξακολουθεί να επηρεάζεται από τον συνδυασμό, των υψηλών πιέσεων των βορείων Βαλκανίων με τις χαμηλές της ανατολικής Μεσόγειου, με αποτέλεσμα να παραμείνει και την Παρασκευή (06-07-18) το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο που θα φτάνει κυρίως στα νοτιοανατολικά τμήματα του τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα αρκετή θα είναι η ζέστη κυρίως στην δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα με την θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά τους 36 με 38 βαθμούς, ενώ δεν θα λείψει  και η απογευματινή αστάθεια από τα βόρεια ορεινά τμήματα.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Παρασκευή 06-07-18:

Την Παρασκευή, η ημέρα θα ξεκινήσει σχεδόν σε όλη την χώρα με γενικά αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά τμήματα. 
Κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως μεταξύ μεσημεριού-απογεύματος αναπτύξεις νεφώσεων θα έχουμε πάνω από τα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. 
Το βράδυ η αστάθεια θα σταματήσει στις περισσότερες περιοχές, εκτός από την κεντρική Μακεδονία οπού εδώ κάποια τοπικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειώνονται και κατά την διάρκεια των βραδινών-νυχτερινών ωρών. 

Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό τμήμα του τοπικά 6 με 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια από 20 έως 34 βαθμούς, στην δυτική Μακεδονία από 16 έως 33, έως 29 στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, στα δυτικά από 20 έως 35, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 22 έως 36 με 37 και τοπικά 38, στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη από 24 έως 32 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές έως 35 με 36 βαθμούς.


      
Αττική: Αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις μέσα στην ημέρα στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, και το απόγευμα τοπικά νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία: Αρχικά αίθριος καιρός, από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα τοπικά θα συνεχιστούν και δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και την πόλη της Θεσσαλονίκης με ένα πέρασμα κάποιας μπόρας. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, και μέσα στην ημέρα τοπικά νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ κυρίως στον Θερμαϊκό. Θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς.


  
Το Σάββατο 7/7 αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στην υπόλοιπη βόρεια χώρα, την ορεινή Θεσσαλία και την ορεινή Στερεά θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά στους 33 με 35 βαθμούς. Την Κυριακή 8/7 και την Δευτέρα 9/7 τις νυχτερινές-πρωινές ώρες στα νησιά του βόρειου-βορειοδυτικού Αιγαίου και κατά την διάρκεια της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Δευτέρα και στα ορεινά της Κρήτης θα σημειώνονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Τέλος την Τρίτη 10/7 θα διατηρηθεί η αστάθεια κυρίως στην Θράκη και τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 05-07-18/15:00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου