Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια τις επόμενες ημέρες στην χώρα, μελτέμι θα πνέει στο Αιγαίο από την Πέμπτη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 12/07 - 16/07

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο, με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο θα χει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του βόρειου-βορειοδυτικού ρεύματος στο Αιγαίο με μέγιστη ένταση τα 5 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Κατά τα άλλα κατά την διάρκεια της Πέμπτης (12-07-18) η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 12-07-18

Την Πέμπτη, η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό σε όλη σχεδόν την χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, με πιθανότητα τοπικής μπόρας ή μεμονωμένης καταιγίδας στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Μακεδονίας. 

Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, βόρειοι-βορειοδυτικοί και στο Αιγαίο 4 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί στα βόρεια από 19 έως 34 βαθμούς, στην δυτική Μακεδονία από 13 με 14 έως 29, στην ανατολική Μακεδονία έως 27, στα δυτικά από 19 έως 33, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 20 έως 35 και τοπικά 36, στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη από 22 έως 29 με 30 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και την νότια Κρήτη έως 32 με 33 βαθμούς.


        
Αττική: Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι βόρειοι τοπικά στα ανατολικά στα 3 με 5 μποφόρ, νότιοι μέσα στην ημέρα στον Σαρωνικό στα 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και μέσα στην ημέρα τοπικά νότιοι στα παράκτια στα 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς.



Την Παρασκευή 13/7 η ημέρα θα κυλίσει με αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπού δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί στα 4 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά στους 35 με 37 τοπικά βαθμούς, έως 29 με 32 στα ορεινά και στα νησιωτικά τμήματα της χώρας αντίστοιχα. Το Σαββατοκύριακο 14-15/7 αναμένεται διατήρηση του καλοκαιρινού καιρού σχεδόν σε όλη την χώρα, με περιορισμένη αστάθεια μόνο στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας οπού ίσως σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο στα 6 με 7 κυρίως στα νοτιοανατολικά τμήματα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τέλος την Δευτέρα 16/7 απογευματινές μπόρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, μόνο στα νοτιοανατολικά θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 11-07-18/14:00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου