Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Αστάθειας συνέχεια... Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο το Σάββατο | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 27/07 - 31/07

Οι συνθήκες αστάθειας θα διατηρηθούν και την Παρασκευή (27-07-18) στην χώρα με αποτέλεσμα την εκδήλωση όμβρων και καταιγίδων στις περισσότερες περιοχές της. Τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα, οπού δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και μεγάλες ραγδαιότητες βροχής. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Παρασκευή 27-07-18:

Την Παρασκευή, η ημέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στα νησιά του Αιγαίου με τοπικές μπόρες και καταιγίδες. 
Κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως μεταξύ μεσημεριού-απογεύματος μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την ορεινή Κρήτη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αρχικά πιθανόν στα παράκτια της Χαλκιδικής, στις Σποράδες και την Εύβοια και το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο. 

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο, την θάλασσα Κυθήρων και τη θάλασσα Καστελόριζου 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 έως 29 βαθμούς, στα ορεινά από 15 έως 25 με 27, στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 29 με 30 και στο Αιγαίο από 21 έως 29 με 30 βαθμούς.



Αττική:
Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, πιθανόν τοπικά ισχυρές κυρίως στα βόρεια-βορειοανατολικά του νομού. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές μπόρες και καταιγίδες αρχικά στην Χαλκιδική και το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματα, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, και το πρωί στον Θερμαϊκό βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 21 έως 28 βαθμούς.



Το Σάββατο 28/7 μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά και την ορεινή Κρήτη, με έμφαση την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα δυτικά και νότια πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Την Κυριακή 29/7 αρχικά στα βορειοανατολικά και το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τέλος την Δευτέρα 30/7 και την Τρίτη 31/7 αρχικά στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και στο βορειοδυτικό Αιγαίο και τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 26-07-18/18:00 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου