Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Άστατος ο καιρός έως το τέλος της εβδομάδας, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε σχετικά δροσερά επίπεδα.

Ψυχρές αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν κατά την διάρκεια της Τετάρτης (25-07-18) καθώς και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας μπόρες και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά καθώς και το Β. Αιγαίο κυρίως τις νυχτερινές-πρωινές ώρες. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα ούτε σε θάλασσα, ούτε σε ξηρά θα φτάνουν τοπικά στα πελάγη τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 25-07-18

Με τοπικές νεφώσεις θα ξεκινήσει το πρωινό της Τετάρτης στην βορειοανατολική χώρα, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό, ενώ το πρωί η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη. 

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και κατά τόπους στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στη βόρεια χώρα από 18 έως 32 βαθμούς, στα ορεινά από 15 έως 27 με 28, στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 32 και τοπικά 33 στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη από 23 έως 28 με 30 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 31 βαθμούς.


Αττική
Αρχικά γενικά αίθριος, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς.


Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Άνεμοι αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό, με βαθμιαία εξασθένηση προς το απόγευμα. Θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.


Την Πέμπτη 26/7 αρχικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια βαθμιαία στην κεντρική και ανατολική Στερεά και το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Την Παρασκευή 27/7 αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και το βορειοδυτικό Αιγαίο και μέσα στην ημέρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη αναμένονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τέλος το Σαββατοκύριακο 28-29/7 τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας το Σάββατο στα ορεινά ηπειρωτικά και την ορεινή Κρήτη και την Κυριακή κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο το Σάββατο.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 24-07-18/15:00
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου