Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Στα επίπεδα των 34 με 36 βαθμών ο υδράργυρος έως και την Παρασκευή στην χώρα, χωρίς να λείψουν και οι απογευματινές μπόρες από τα ορεινά ηπειρωτικά. Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από το Σάββατο, πολλή ζέστη το διήμερο Κυριακής-Δευτέρας.

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια και την κεντρική Μεσόγειο, με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο θα χει ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί και την Πέμπτη (19-07-18) το βορειοδυτικό ρεύμα που θα φτάνει στα πελάγη τοπικά τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα απογευματινή αστάθεια θα εκδηλωθεί κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά τμήματα ενώ η θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα θα κυμαίνεται στα πεδινά ηπειρωτικά, στα επίπεδα των 34 με 36 βαθμών. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 19-07-18:

Η Πέμπτη, θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό σχεδόν σε όλη την χώρα, με τοπικές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια-βορειοανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα νησιά του Θρακικού και τα νότια-παράκτια τμήματα της Θράκης. 
Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα με τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.  

Άνεμοι: θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στα βόρεια από 19 έως 33 βαθμούς, στα ορεινά από 14 έως 27 με 30 βαθμούς, στα δυτικά από 20 έως 34, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 20 έως 35 και τοπικά στη Θεσσαλία 36, στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη από 23 έως 29 με 30 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα και την νότια Κρήτη έως 32 με 33 βαθμούς.



Αττική:
Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σε νότιοι το απόγευμα στον Σαρωνικό στα 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 25 έως 34 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία
Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 τοπικά στο Θερμαϊκό 6 και στο εσωτερικό της περιφέρειας πρόσκαιρα 7 μποφόρ οι ριπές τους. Θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς.


   
Την Παρασκευή 20/07 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά με τοπικές μπόρες με έμφαση στα βορειοανατολικά ορεινά, οπού θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα πελάγη τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Το Σάββατο 21/7 απογευματινές μπόρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν στα βορειοανατολικά ορεινά, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Την Κυριακή 22/7 αναμένεται αίθριος και πολύ ζεστός καιρός με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά, οπού υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα θα στραφούν βαθμιαία μέσα στην ημέρα σε νοτιοδυτικούς στα 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Τέλος την Δευτέρα 23/7 αναμένονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία στο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια. 

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 18-07-18/14:00  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου