Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ήπιος καιρός στην χώρα μέχρι την Παρασκευή, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα | Αλλαγή του καιρού αναμένεται το Σ/Κ

Πεδίο υψηλών πιέσεων θα καλύπτει ολόκληρη σχεδόν την εβδομάδα μέχρι την Παρασκευή,την αν. Μεσόγειο και την περιοχή μας, με συνέπεια ο καιρός να είναι καλός και υγρός εκτός από τα ΒΔ όπου θα σημειώνονται λίγες τοπικές βροχές, οι άνεμοι Ν-ΝΔ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε μάλλον ανοιξιάτικα επίπεδα.



Τρίτη 12/12/17: Για την Τρίτη προβλέπονται, αυξημένες νεφώσεις στην δυτική χώρα, καθώς και στα δυτικά ορεινά της Πίνδου όπου θα σημειώνονται ασθενείς και λίγες τοπικές βροχές. Αραιές νεφώσεις θα έχουμε στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπονται στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας. Το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη από τοπικές ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν Ν 3-4 και τοπικά στο Β. Ιόνιο και στο Β. Αιγαίο 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία όσον αναφορά στις ελάχιστες τιμές, αυτές δεν θα πέσουν τόσο χαμηλά, όσο τις προηγούμενες νύχτες και τα πρωινά, γύρω στο 0 με 1 στα ορεινά, τοπικά στα βορειοανατολικά ορεινά ίσως και -1, με -2c, στους 3 με 7 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου θα κυμαίνεται από 7 στα ορεινά έως 12c στα παράλια αντίστοιχα.  Μέγιστες, αυτές θα παρουσιάσουν άνοδο, θα αγγίξουν τους 16c στα βόρεια, στους 17-18c και τοπικά 19c στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και στους 18 με 19c στο Αιγαίο. 



Αττική: Γενικά αίθριος. Άνεμοι ΝΔ 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Άνεμοι ασθενείς και τοπικά ΝΔ 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 16 βαθμούς.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Την Τετάρτη 13/12 παρόμοιος θα είναι ο καιρός, στην δυτική-βορειοδυτική χώρα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες προς το απόγευμα-βράδυ θα καλύψουν όλη σχεδόν την κεντρική-βόρεια χώρα, ενώ προς το βράδυ κυρίως θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι ΝΔ 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο φτάνοντας και τους 20c στα ηπειρωτικά. Την Πέμπτη 14/12 αρχικά τοπικές βροχές θα σημειωθούν εκτός από το Ιόνιο, πρόσκαιρα και στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, που γρήγορα θα περιοριστούν στην Δ. Πελοπόννησο και θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά τοπικές συννεφιές, ενώ από το απόγευμα θα έχουμε και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι Δ 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή -  θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την Παρασκευή 15/12 λίγες νεφώσεις θα έχουμε στα δυτικά και το αν. Αιγαίο, ενώ το Σάββατο 16/12 αναμένεται αλλαγή του καιρού από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ενίσχυση των νοτιάδων..

Καλή εβδομάδα σε όλους
                                   Με εκτίμηση: Θ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου