Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Πέμπτη-Παρασκευή με κατά τόπους έντονα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά/Αν. Αιγαίο | Ο καιρός έως την Πρωτοχρονιά

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην Β. Ιταλία συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο κινείται ανατολικά, και θα επηρεάσει την περιοχή μας , αύριο Πέμπτη (28-12-17) με αρκετές βροχές, χιόνια στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας καθώς και πρόσκαιρη ενίσχυση των νοτιάδων. Τα φαινόμενα τοπικά κυρίως στα δυτικά, την αν. Μακεδονία και την Θράκη, όπως επίσης την Παρασκευή (29-12-17) το πρωί στα νησιά του αν. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουν έντονο χαρακτήρα.


Για την Πέμπτη 28/12/17: αναμένονται βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, και μέχρι το απόγευμα/βράδυ σχεδόν σε όλη την χώρα. Τα φαινόμενα κυρίως, στα νησιά του Ιονίου, την Δ. Ελλάδα, καθώς στην Αν. Μακεδονία και την Δ. Θράκη θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά/βόρεια ορεινά, ενδεικτικό υψόμετρο από τα 1200-1300μ και πάνω. 

Άνεμοι: Ν - ΝΔ 6-7 και το πρωί στο Ιόνιο και προς το μεσημέρι στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 4 έως 14 βαθμούς, στα ορεινά 7-8 βαθμούς πιο χαμηλή η μέγιστη. Στα Αν. Ηπειρωτικά από 4 έως 15 , στα δυτικά από 5 έως 14, ενώ στο Αιγαίο 8 έως 14 με 16 βαθμούς στα Δωδεκάνησα. 


Αττική: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές, οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν και θα σημειωθούν πιθανόν καταιγίδες. Άνεμοι Ν - ΝΔ 5-6, βαθμιαία 7 και το απόγευμα στο Κάβο ντόρο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι Ν 4-6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.


Την Παρασκευή 29/12 βροχές θα σημειώνονται κυρίως τα δυτικά και το αν. Αιγαίο, οπού στο αν. Αιγαίο τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με λίγες τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας. Άνεμοι Δ 5-6 και στα νότια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά/βόρεια. Το Σάββατο 30/12 βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα ανατολικά και νότια, οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα. Άνεμοι θα στραφούν σε Β 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση, ενώ την νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Την Κυριακή 31/12(Παραμονή Πρωτοχρονιάς) αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού σε όλη την Ελλάδα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Ενώ την Δευτέρα 1/1(Πρωτοχρονιά) αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στην χώρα. Οι άνεμοι Β 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο.

Με εκτίμηση: Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου