Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται το Σ/Κ με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς νοτιάδες | Χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες αναμένονται την νέα εβδομάδα, με αρκετό κρύο και τοπικά φαινομένα

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται το Σάββατο από τα δυτικά με αρκετές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες, καθώς βαρομετρικό χαμηλό από την Β. Αφρική κινείται βορειοανατολικά προς την περιοχή μας , όπως επίσης και ένα άλλο χαμηλό από την Κεντρική Μεσόγειο κινούμενο ανατολικά-νοτιοανατολικά θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας με κατά τόπους έντονα φαινόμενα.



Σάββατο 16/12/17: Για το Σάββατο, αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην δυτική χώρα, καθώς και το αν. Αιγαίο, ωστόσο από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οπού θα είναι τοπικά έντονα στα δυτικά, κυρίως στην Δ. Στερεά και την Πελοπόννησο, καθώς και προς το βράδυ πιθανόν στην αν. Μακεδονία και την Δ. Θράκη. Ένα πέρασμα από διάσπαρτες μπόρες δεν αποκλείεται να έχουμε στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις απογευματινές-βραδινές ώρες, όμως εδώ θα υπάρχουν και αρκετά ανοίγματα στον καιρό μέσα στην ημέρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάνω από τα 1600-1700μ στα βορειοδυτικά ορεινά τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις στα πελάγη, φτάνοντας στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις τα 6-7 και πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ, στο Αιγαίο ΝΔ 7-8 και πρόσκαιρα στο Β. Αιγαίο 9 μποφόρ. Επίσης πρόσκαιρη σημαντική ενίσχυση των ΝΔ ανέμων προβλέπεται στην αν. Στερεά, την Εύβοια ,την αν. Πελοπόννησο και την Θράκη μέσα στην ημέρα.
Η θερμοκρασία ελάχιστες τιμές, αυτές θα κυμαίνονται στους +2 με +5 στα ορεινά, γύρω στους 5 με 12-13c στην υπόλοιπη χώρα. Το μεσημέρι θα φτάσει στους 14-15c στα δυτικά και βόρεια, στην Θράκη τοπικά 17c και στους 18 με 20c στην υπόλοιπη χώρα.



Αττική: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές ,υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Άνεμοι ΝΔ 6-7 και προς το μεσημέρι/απόγευμα 8 και πιθανόν πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες θα σημειωθούν βροχοπτώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΑ πρόσκαιρα στα ανοιχτά θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς.

Την Κυριακή 17/12 βροχές θα σημειώνονται στα δυτικά, τα βόρεια και το αν. Αιγαίο, όπου στο ΒΑ Αιγαίο θα έχουμε και καταιγίδες. Χιόνια θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά πάνω από τα 1200μ όσον αναφορά στο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ 5-6 και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά/βόρεια. Την Δευτέρα 18/12 το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι: 

  • Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας
  • Η στροφή των ανέμων σε βοριάδες
  • Καθώς και οι λίγες τοπικές χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά(Ήπειρος,Δ.Μακεδονία) ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπως επίσης και στην αν. Μακεδονία και την Θράκη, βροχή ή χιονόνερο θα σημειώνονται στα παράκτια τμήματα. 

Την Τρίτη-Τετάρτη 19-20/12 θα διατηρηθεί το κατά τόπους τσουχτερό κρύο, οι βοριάδες, ενώ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα αν. ηπειρωτικά τμήματα όπου θα είναι ασθενή και τοπικά με την μορφή χιονιού ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Υ.Γ: Νεώτερα στοιχεία για την αλλαγή της επόμενης εβδομάδας , στα επόμενα δελτία μας από Δευτέρα.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

                               Με εκτίμηση: Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου