Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Χειμωνιάτικο μοτίβο θα έχει ο καιρός αυτή την εβδομάδα ,με αρκετό κρύο, βοριάδες, ενώ δεν θα λείψουν κατά τόπους και τα φαινόμενα

Ατμοσφαιρική διαταραχή που επηρέασε σήμερα Δευτέρα την χώρα κινείται Α-ΒΑ, ενώ ένα άλλο χαμηλό στην Δ. Μεσόγειο κινείται προς την Β. Αφρική. Στην χώρα μας ο καιρός θα έχει χειμωνιάτικο μοτίβο όλη την εβδομάδα με αρκετό κρύο, δεν θα λείψουν και τα τοπικά φαινόμενα.



Για την Τρίτη 19/12/17 προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις μέχρι τις απογευματινές ώρες στην αν. Μακεδονία και τη Θράκη, χιονόνερο στα παράκτια της βορειοανατολικής χώρας και στο Θρακικό. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές στην αν. Κρήτη το απόγευμα, όπως επίσης και στην αν. Πελοπόννησο(προς το βράδυ), καθώς και στην ορεινή Εύβοια και την ΒΑ Στερεά, όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες χιονοπτώσεις πάνω από τα 500-600μ 

Οι άνεμοι θα πνέουν Β 4-5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, ελάχιστες: στους -5c/-6c στα ορεινά, τοπικά και λίγο πιο χαμηλά εκεί οπού θα υπάρχουν συνθήκες χιονοσκεπούς εδάφους, στους -1 με 2c στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και γύρω στους 6 με 11c στο Αιγαίο. Το μεσημέρι θα έχουμε αρκετό κρύο, μέγιστες τιμές οι 7c στα βόρεια( στα ορεινά δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 0 με 1 βαθμό) στους 10 με 13 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, μόνο στα πολύ νοτιοανατολικά τμήματα η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους 15c.


Αττική: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι Β 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι ΒΔ 4-6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 7 βαθμούς.

Την Τετάρτη 20/12 στις Σποράδες, την Εύβοια, την αν. Στερεά, και προς το βράδυ στην νότια Πελοπόννησο, προβλέπονται λίγες βροχές ή χιονόνερο, και τοπικές μπόρες χιονιού ενδεικτικό υψόμετρο άνω των 500μ . Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά. Άνεμοι ΒΑ 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.  Την Πέμπτη 21/12 τοπικές βροχές θα σημειωθούν, στην Εύβοια, την Κ-Α. Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, περισσότερες θα είναι στην Πελοπόννησο. Ενώ χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά, ίσως είναι και πρόσκαιρα ισχυρές στην Πελοπόννησο πάνω χοντρικά από τα 700-800μ. Τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας θα εντοπίζονται στην βόρεια χώρα. Οι Β-ΒΑ θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά, ενώ παγετός θα σημειώνεται νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Την Παρασκευή 22/12  λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα νότια, και λίγα χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι Β-ΒΑ 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά-νότια.

Καλή εβδομάδα σε όλους

 Με εκτίμηση: Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου