Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το διήμερο Πέμπτης-Παρασκευής στην χώρα | Αλλαγή του καιρού το Σ/Κ με βροχές και νοτιάδες καθώς και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας

Γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στην χώρα το επόμενο διήμερο (Πέμπτης-Παρασκευής), καθώς η χώρα θα επηρεάζεται από υψηλό πεδίο πιέσεων. Αλλαγή του καιρού περιμένουμε το Σ/Κ από τα δυτικά με βροχές, νοτιάδες και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.


Πέμπτη 7/12/17: Για την Πέμπτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη την χώρα, θα επικρατεί ηλιοφάνεια, γενικά καλή διαύγεια και ορατότητα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στις Κυκλάδες και την αν. Κρήτη όπως επίσης μέσα στην ημέρα και στα ανοιχτά τμήματα του Ιονίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4-5 και τοπικά στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία όσον αναφορά στις ελάχιστες αυτές θα κυμαίνονται στους -3 με -5c στα ορεινά, στους 1 με 2c στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και τους 4 με 9c στο Αιγαίο. Το μεσημέρι θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 15 με 17c,  και στους 14 με 16 στα νησιά του Αιγαίου.


Αττική: Αίθριος. Άνεμοι ΒΔ 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.
Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία: Αίθριος. Άνεμοι αρχικά ΒΔ 3-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Την Παρασκευή 8/12 αρχικά θα έχουμε γενικά καλό καιρό με ηλιοφάνεια ωστόσο από το μεσημέρι θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια τμήματα. Οι άνεμοι ΝΔ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο. Το Σάββατο 9/12 προβλέπεται μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην δυτική χώρα, και βαθμιαία στο αν. Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ΒΔ ορεινά. Οι άνεμοι ΝΔ 6-7 μποφόρ στα πελάγη. Την Κυριακή 10/12 αρχικά προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, μερικώς τα βόρεια και το αν. Αιγαίο, που από το μεσημέρι πρόσκαιρα θα περιοριστούν στο αν. Αιγαίο οπού βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι Δ-ΝΔ 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στην δυτική-βόρεια χώρα. Τέλος την Δευτέρα 11/12 από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά, στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι νοτιάδες θα διατηρηθούν ενώ η θερμοκρασία μετά την πρόσκαιρη πτώση της Κυριακής στα δυτικά-βόρεια θα παρουσιάσει και πάλι άνοδο.

                            Με εκτίμηση: Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου