Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού περιμένουμε το Σ/Κ με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά - Ήπιος καιρός την άλλη εβδομάδα

Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού περιμένουμε αύριο Σάββατο (9-12-17) αλλά και την Κυριακή (10-12-17) με βροχές και καταιγίδες αρχικά το Σάββατο ισχυρές στα δυτικά, και την Κυριακή στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά, όπου την Κυριακή το πρωί θα κατέβουν και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της Δ. Μακεδονίας. Η αιτία θα είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα βρίσκεται ΒΔ της χώρας μας, κινούμενο βαθμιαία ανατολικότερα-βορειοανατολικότερα συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο.



Σάββατο 9/12/17: Για το Σάββατο, αρχικά προβλέπεται άστατος καιρός στα δυτικά, τα νότια και το αν. Αιγαίο με τοπικές βροχές, στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Ωστόσο από αργά το απόγευμα κυρίως και μετά οι βροχές θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, τα φαινόμενα τοπικά στα δυτικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Ανεπηρέαστα θα μείνουν τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μέχρι αργά τη νύχτα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, στην Δ. Μακεδονία πάνω από τα 800μ. με τάση να πέσουν προς το βράδυ, πάνω από 1000-1200μ. στα υπόλοιπα κεντρικά και πάνω από τα 1400μ. στην Πελοπόννησο. 
Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 6-7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Η θερμοκρασία όσον αναφορά στις ελάχιστες τιμές αυτές, θα κυμαίνονται στα ορεινά γύρω στους -1 με -2c, στους 3 με 6c στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και γύρω στους 9 με 12 στα νησιά του Αιγαίου. Το μεσημέρι θα φτάσει στους 15 με 17c στα ηπειρωτικά, και στους 16 με 18c στο Αιγαίο.



Αττική: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά-βορειοδυτικά του νομού, οι οποίες κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Κυριακή θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές. Άνεμοι ΝΔ 5-7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες προοδευτικά θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι Ν-ΝΑ 6-7 μποφόρ κυρίως στα ανοιχτά του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής. Θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Την Κυριακή 10/12 αρχικά τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, καθώς και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν, και θα περιοριστούν στο αν. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν στα βδ ορεινά - ημιορεινά και κυρίως στην Δ. Μακεδονία πάνω από τα 600μ. οι οποίες κι δω γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι Δ - ΒΔ 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη πτώση σε όλη την χώρα. Την Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη 11-12-13/12 προβλέπονται γενικά ήπιες καιρικές συνθήκες στην επικράτεια και μόνο στα δυτικά θα έχουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι Ν-ΝΔ 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο που θα κυμαίνεται σε μάλλον ανοιξιάτικα επίπεδα.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

                              Με εκτίμηση : Θ. Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου