Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Νέα αλλά πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι στα ανατολικά/νοτια με χιονόνερο-χιόνι, αρκετό κρύο θα κάνει το Σαβ/Κυρ. | Ηλιόλουστα θα είναι τα Χριστούγεννα σχεδόν παντού ενώ η θερμοκρασία σε ανοδο

Βαρομετρικό χαμηλό ΝΔ της Κρήτης κινείται Α-ΒΑ και προκαλεί κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την χώρα. Το Σάββατο (23-12-17) με την απομάκρυνση του συστήματος ανατολικότερα θα έχουμε μια πρόσκαιρη ανάπαυλα, ωστόσο από το βράδυ και από τα βόρεια προβλέπεται νέα αλλαγή του καιρού με τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στην Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Αν. Θεσσαλία, την Αν. Στερεά και την Εύβοια.


Για το Σάββατο 23/12/17 αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη, οι οποίες βαθμιαία θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα έχουμε τοπικές συννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο από το βράδυ και από τα βόρεια αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής, πιθανόν και στα νοτιότερα τμήματα της Αν. Μακεδονίας, στις Σποράδες, την Αν. Θεσσαλία, την Αν. Στερεά και την Εύβοια. Ενδεικτικό υψόμετρο από τα 200μ και πάνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν Β στο Ιόνιο 5-7 μποφόρ, στο Αιγαίο Β 7-8 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο τμήμα του 9 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία ελάχιστες τιμές, στους -5 με -6c στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, στους -2 με 0cστα υπόλοιπα ηπειρωτικά και γύρω στους 2 με 8c στο Αιγαίο. Το μεσημέρι θα φτάσει τους 8 με 9c στα ηπειρωτικά, τοπικά τους 11/12c στα δυτικά, και γύρω στους 6 με 11c στο Αιγαίο.


Αττική: Τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν και θα δώσουν χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα συνεχιστούν μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Ενδεικτικό υψόμετρο από τα 200-300μ και πάνω. Άνεμοι Β 6-7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 5-6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς.

Την Κυριακή 24/12 αναμένονται αρχικά τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο(πεδινά) θα σημειωθούν στην Αν. Στερεά, την Εύβοια, την Αν. Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Β. Κρήτη. Στην Κρήτη τα χιόνια θα εντοπίζονται από τα 600/700μ. και πάνω. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Β. Κρήτη και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Άνεμοι Β 6-7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 8-9bf. Η θερμοκρασία σε πτώση. Την Δευτέρα 25/12(Χριστούγεννα)-Τρίτη 26/12 αναμένεται βελτιωμένος καιρός σε όλη σχεδόν την χώρα, με λίγες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι των Χριστουγέννων στην Β. Κρήτη οι οποίες και αυτές θα διαλυθούν σχετικά γρήγορα.Οι άνεμοι τα Χριστούγεννα θα εξασθενήσουν μέχρι 5-6 μποφόρ και αυτό το νοτιοανατολικό Αιγαίο, που την Τρίτη θα στραφούν σε ΝΔ 3-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε βαθμιαία περαιτέρω άνοδο. Την νύχτα και νωρίς το πρωί όμως το κρύο θα είναι αρκετό όπου κατά τόπους θα σημειώνεται παγετός. Τέλος την Τετάρτη 27/12 αυξημένες νεφώσεις θα έχουμε κατά πάσα πιθανότητα κυρίως στα δυτικά και το αν. Αιγαίο, με λίγες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι ΝΔ 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους

 Με εκτίμηση: Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου