Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Συνεχίζεται ο ήπιος καιρός έως την Παρασκευή - Αλλαγή του καιρού το Σ/Κ με βροχές, καταιγίδες και ενίσχυση των νοτιάδων | Χειμωνιάτικος ο καιρός την νέα εβδομάδα

Ατμοσφαιρική διαταραχή την Πέμπτη στην βόρεια-βορειοανατολική Βαλκανική, συνοδευόμενη από ψυχρό μέτωπο κινείται ανατολικά, και θα προκαλέσει κάποιες τοπικές βροχές στα δυτικά κυρίως τμήματα, θα στρέψει όμως τους ανέμους σε Δ-ΒΔ. με αποτέλεσμα να πέσει λίγο η θερμοκρασία στην βόρεια χώρα.


Πέμπτη 14/12/17: Για την Πέμπτη, αρχικά λίγες τοπικές βροχές θα σημειώνονται στην Δ. Θεσσαλία, το κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την Δ-Κ. Στερεά, καθώς και την δυτική και κεντρική Πελοπόννησο, οι οποίες προς το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με κάποιες πρόσκαιρες αρχικά νεφώσεις, οι οποίες μέσα στην ημέρα θα διαλυθούν και θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. 
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις 4-5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία οι ελάχιστες τιμές αναμένεται να είναι γύρω στους -2 με 2 στα ορεινά και όχι κάτω από 5 με 11 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Ενώ οι μέγιστες τιμές, θα αγγίξουν στους 18 με 19 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα κυμαίνεται μεταξύ 16 και 17 βαθμών.


Αττική: Αρχικά πρόσκαιρες νεφώσεις, από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Άνεμοι Δ 3-5 και στον Κορινθιακό μέσα στην ημέρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Γενικά αίθριος. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς.

Για την Παρασκευή 15/12 προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, ωστόσο από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στην δυτική-βορειοδυτική χώρα. Οι άνεμοι Δ-ΝΔ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Το Σάββατο 16/12 αναμένεται επιδείνωση του καιρού, κυρίως από το μεσημέρι από τα δυτικά, με βροχές καταιγίδες κυρίως στην δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα. Τοπικά τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα, ένα πέρασμα από διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα έχουμε και στην περιοχή του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά, πάνω από τα 1600-1700μ. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας ακόμη και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Ενώ η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Την Κυριακή 17/12 οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα περιοριστούν στα δυτικά, τα βόρεια και το αν. Αιγαίο, χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας πάνω από τα 1200-1300μ. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά-βόρεια. 

Υ.Γ: Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το καιρικό τοπίο για την επόμενη εβδομάδα, καθώς υπάρχει διχογνωμία των προγνωστικών μοντέλων, πάντως από την Δευτέρα-Τρίτη(18-19/12) διαφαίνεται σταδιακή αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τώρα το εάν συνδυαστεί αυτή η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας με φαινόμενα ακόμα και με την μορφή χιονοπτώσεων θα το δούμε καλύτερα στα επόμενα δελτία μας....

                                Με εκτίμηση:  Θ. Σ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου