Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η καλοκαιρία και η αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εβδομάδας που διανύουμε

Υψηλές πιέσεις επηρεάζουν την αν. Μεσόγειο και την περιοχή μας με αποτέλεσμα ο καιρός καθ'ολη την διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε να είναι γενικά αίθριος και τον υδράργυρο να παρουσιάζει αισθητή άνοδο μέρα με την ημέρα..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 25/4/17 :

Για αύριο Τρίτη, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα μας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες συννεφιές. 
Άνεμοι: Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Β-ΒΔ 3-4 μποφόρ(κυρίως στο Καρπάθιο) ΝΑ στο Ιόνιο 2-4 Β.
Θερμοκρασία: Πλέον δεν υπάρχει πιθανότητα σχηματισμού Παγετού ακόμα και για τα ορεινότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 19 με 22 βαθμούς, στα ορεινά στους 15 με 17 και στο Αιγαίο στους 18 με 21 βαθμούς στα βόρεια και νότια τμήματα του αντίστοιχα.

Αττική: Γενικά αίθριος. Άνεμοι μεταβλητοί και μέσα στην ημέρα Α 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα γύρω ορεινά. Άνεμοι ασθενής και το απόγευμα ΝΑ 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

    Επόμενες ημέρες:

Την Τετάρτη(26/4) και την Πέμπτη(27/4) Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην περιοχή μας με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι και τις δύο ημέρες θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις κυρίως στο Ιόνιο 4-5 μπ. Η θερμοκρασία σε νέα περαιτέρω άνοδο φτάνοντας την Πέμπτη στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς. Την Παρασκευή(28/4) Καλός θα διατηρηθεί ο καιρός, ωστόσο από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, όπου το βράδυ στα ΒΔ δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα αισθητή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια φτάνοντας τοπικά τους 26 με 28 και τοπικά (κυρίως σε κλειστές πεδιάδες π.χ Θεσσαλίας κλπ. και 29 βαθμούς).

Καλή εβδομάδα σε όλους !!

                           Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου