Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Αστάθεια στα δυτικά-βόρεια ηπειρωτικά και τοπικές βροχές στην Κρήτη-Δωδεκάνησα την Μ. Τετάρτη- Η τάση του καιρού μέχρι το Πάσχα

Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Λιβύης κινείται Α-ΒΑ, προς την Κύπρο και θα επηρεάζει την νότια- νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα και την (Μ.Τετάρτη), χωρίς να λείπει η απογευματινή αστάθεια στα δυτικά-βόρεια ηπειρωτικά..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Μ. Τετάρτη 12/4/17 :

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές περιμένουμε στην ανατολική-νότια νησιωτική και ηπειρωτική χώρα με τοπικές βροχές στην Κρήτη, πιθανόν τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός, ωστόσο το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και στα ορεινά της ΒΔ Πελοποννήσου, της Β. Στερεάς, της Ηπείρου, της Δ-Β Θεσσαλίας και της Μακεδονίας θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση στα ηπειρωτικά..


Άνεμοι : Β-ΒΔ 3-5 μποφόρ.


Θερμοκρασία : Την νύχτα και νωρίς το πρωί ο υδράργυρος θα κυμαίνεται γύρω στους 4 με 6 βαθμούς στα ορεινά και στα πεδινά της βόρειας χώρας, στους 7 με 14 στην υπόλοιπη χώρα.


Το μεσημέρι θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 20 με 23 βαθμούς, στα ορεινά στους 14 με 17, και στο Αιγαίο στους 16 με 18 βαθμούς.


Αττική : Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι ΒΑ 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αρχικά αίθριος, το μεσημέρι-απόγευμα θα συννεφιάσει και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν όμβροι ή καταιγίδες. Άνεμοι ασθενής και τοπικά ΒΔ 2-4 μπ. Θερμοκρασία από 8 έως 21 βαθμούς.


Την Μ.Πέμπτη(13/4) τοπικές βροχές αρχικά θα σημειωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Οι άνεμοι Β 4-5 και τοπικά στο κεντρικό αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Την Μ.Παρασκευή και το Μ.Σάββατο(14-15/4) γενικά καλός θα είναι ο καιρός στην χώρα, όμως τα μεσημέρια-απογεύματα στα ηπειρωτικά θα σημειώνονται όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στους ορεινούς όγκους. Άνεμοι σε εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς. Την Κυριακή του Πάσχα(16/4) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία φαίνεται ότι αρχικά ο καιρός θα είναι καλός, αλλά από το μεσημέρι-απόγευμα στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

                               Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου