Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Καλοκαιρία και αρκετή ζέστη τις επόμενες ημέρες- Τοπικές μπόρες το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Υψηλό πεδίο πιέσεων επικρατεί και θα επικρατεί και το επόμενο εικοσιτετράωρο(Παρασκευή) με αποτέλεσμα ο καιρός να διατηρηθεί καλός και ο υδράργυρος να φτάνει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς.


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 28/4/17 : 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αρχικά αύριο στην χώρα μας, ωστόσο από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις η οποίες μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν καλύψει τα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας..


Άνεμοι: ασθενής ΒΔ στο Νοτιο/κο Αιγαίο 3-4 μπ. ΝΑ στο Ιόνιο με την ίδια περίπου ένταση.


Θερμοκρασία: σε νέα περαιτέρω άνοδο θα φτάσει το μεσημέρι στα περισσότερα πεδινά ηπειρωτικά τους 26 με 27 και τοπικά 28 με 29 ίσως και 30 βαθμούς (κυρίως σε κλειστές πεδιάδες-μακριά από την θάλασσα και από τα ορεινά τμήματα), στα ορεινά και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι πιο χαμηλή γύρω στους 22 με 24 βαθμούς κελσίου.


Αττική : Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενής και τοπικά Ν μέσα στην ημέρα 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενής και τοπικά Ν μέσα στην ημέρα 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς στα παράκτια και στην πόλη της Θεσ/νικης στο εσωτερικό της περιφέρειας θα αγγίξει το μεσημέρι ακόμα και τους 27 βαθμούς.


Το Σάββατο(29/4) και την Κυριακή(30/4) αραιές νεφώσεις περιμένουμε στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπικές μπόρες το μεσημέρι/απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι ΝΑ όπου θα φτάνουν στο Ιόνιο 4-6 μπ, που την Κυριακή θα στραφούν σε Β με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία το Σάββατο γύρω στους 27 με 29 τοπικά βαθμούς στα ηπειρωτικά, σε μικρή πτώση την Κυριακή κυρίως στα δυτικά-βόρεια. Την Δευτέρα(Πρωτομαγιά1/5) περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα Β-ΒΔ ορεινά. Οι άνεμοι ΒΔ 3-5 μπ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση και στην υπόλοιπη χώρα, γύρω στους 24 με 26 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Τέλος την Τρίτη(2/5) ανάλογες οι καιρικές συνθήκες με την Δευτέρα με πιθανές τοπικές μπόρες στα βόρεια ορεινά.

                             Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου