Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ένα κρύο θα το χει αύριο Σάββατο χωρίς να λείπουν οι βροχές κυρίως στα νότια- Βελτίωση του καιρού από την Κυριακή και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έχουμε ήδη από σήμερα Παρασκευή, όπου θα κορυφωθεί το επόμενο εικοσιτετράωρο Σάββατο, χωρίς να λείπουν οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως από την νότια Ελλάδα..



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 22/4/17 :

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Θεσσαλία, την Κ-Α Στερεά, την Εύβοια, το Κ. Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και βαθμιαία την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Περισσότερες θα είναι οι βροχές στην Πελοπόννησο και την Κρήτη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Μπόρες χιονιού θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο και την Μακεδονία, με πιθανότητα για τοπικές μπόρες βροχής στα πεδινά και ημιορεινά και μπόρες χιονιού στα ορεινά. Πάντως μέχρι το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο και την νησιωτική χώρα



Άνεμοι: ΒΔ 4-6 μποφόρ..



Θερμοκρασία:  Ελάχιστες : Την νύχτα και νωρίς το πρωί  γύρω στους -2 με -3 στα ορεινά, στους 3 με 13 στην υπόλοιπη χώρα.



Μέγιστες : 7 με 8 στα ορεινά, 13 με 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και γύρω στους 13 με 16 και στο Αιγαίο.



Αττική : Τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα.Τοπικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι Β 4-5 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε Δ. Θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Τοπικές συννεφιές κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα με πιθανότητα τοπικών όμβρων για γύρω ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί και το πρωί ΒΔ 4-5 μποφόρ στον  Θερμαϊκό. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.



Την Κυριακή(23/4) Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτιώσει σε όλη την χώρα, με πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα/βράδυ στα ΒΑ τμήματα. Οι άνεμοι ΒΔ 5-6 μπ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο από τα δυτικά, την νύχτα και νωρίς το πρωί θα διατηρηθεί το κρύο κυρίως στα ηπειρωτικά, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται στα ορεινά γύρω στο 0 με -1. Από την Δευτέρα(24/4) μέχρι και την Τετάρτη(26/4) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στην χώρα μας, με λίγα σύννεφα μέσα στην ημέρα κατά τόπους. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στρεφόμενοι στο Ιόνιο σε νοτιάδες. Ενώ η θερμοκρασία σε περαιτέρω αισθητή άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας τους 25 με 26 βαθμούς.

Καλό Σ/Κ σε όλους !!

                          Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου