Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Συνεχίζεται η καλοκαιρία και τις επόμενες ημέρες με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας- Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Η ανατολική Μεσόγειο και η περιοχή μας θα επηρεάζεται σχεδόν μέχρι και την Παρασκευή από υψηλό πεδίο πιέσεων με αποτέλεσμα ο καιρός να κρατηθεί καλός, και τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά την Παρασκευή-Σάββατο (κυρίως στις ευπαθείς  στις ζέστες περιοχές) τους 29 με 30 βαθμούς.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 27/4/17 :

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο στην χώρα μας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, και μόνο από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα καλύψουν τις δυτικές-βορειοδυτικές περιοχές της χώρας μας.



Άνεμοι: Ασθενείς Β στο Αιγαίο 3-4 μποφόρ(κυρίως στο Καρπάθιο) ΝΑ στο Ιόνιο 2-4 μπ. 



Θερμοκρασία: Σε νέα περαιτέρω άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι στα πεδινά ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς, στα ορεινά και στα νησιά για διαφορετικούς λόγους (στα ορεινά εξ'αιτίας του υψομέτρου και στα νησιά εξ'αιτίας των νερών της θάλασσας) ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 23 βαθμούς κατά μέσο όρο.



Αττική : Γενικά αίθριος. Άνεμοι μεταβλητοί και το απόγευμα θαλάσ. αύρα στα παράκτια  3-4 μπ. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αρχικά αίθριος, λίγες αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί και το απόγευμα ΝΑ 3-4 μπ. Θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στα παράκτια της Κ. Μακεδονίας από 9 έως 23, ενώ στο εσωτερικό της Περιφέρειας αναμένεται να αγγίξει το μεσημέρι τους 26 βαθμούς κελσίου.



Την Παρασκευή(28/4) θα διατηρηθεί η καλοκαιρία στην περιοχή μας, με αραιές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία σε νέα περαιτέρω άνοδο, αγγίζοντας στα ηπειρωτικά τους 26 με 27 τοπικά τους 28 με 29 ίσως και τους 30 βαθμούς κελσίου (κυρίως σε κλειστές πεδιάδες), στα ορεινά και στα παράκτια/νησιωτικά τμήματα η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 22 με 25 βαθμούς λόγω της θαλάσσιας αύρας που θα επικρατεί. Το Σάββατο(29/4) εκτός από κάποιες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, δεν προβλέπονται αξιόλογα φαινόμενα, εκτός από κάποια μικρή πιθανότητα βροχής στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας. Άνεμοι και Θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή . Τέλος το διήμερο Κυριακή(30/4) και Δευτέρα(Πρωτομαγιά1/5) περιμένουμε άστατο καιρό στις περισσότερες κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με απογευματινές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

                             Επιμέλεια: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου