Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού γι αυτή την εβδομάδα- Η θερμοκρασία σε άνοδο από την Μ. Παρασκευή

Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Λιβύης, κινείται σταδιακά Α-ΒΑ, με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Μ.Τρίτη) να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ΝΑ νησιωτικά τμήματα. Δεν θα λείψουν επίσης οι απογευματινές μπόρες από τα βόρεια ορεινά.



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Μ.Τρίτη 11/4/17 :

Αραιές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια περιμένουμε κατά την διάρκεια της Μ. Τρίτης, πιθανές τοπικές βροχές περιμένουμε αργά το βράδυ στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ωστόσο το μεσημέρι-απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά θα συννεφιάσει και στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στην ανατολική και την νότια Ελλάδα. 
Άνεμοι : ΒΔ στο Ιόνιο 2-4 μπ. ΒΑ στο Αιγαίο 4-5 και τοπικά το πρωί στην θάλασσα Κυθήρων 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία : Όσον αναφορά στις ελάχιστες αυτές θα κυμαίνονται γύρω στους 3 με 5 στα ορεινά και γύρω στους 6 με 11 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Το μεσημέρι θα φτάσουμε στα ηπειρωτικά στους 19 με 22 βαθμούς, στα ορεινά στους 17 και στο Αιγαίο στους 17 με 20.



Αττική : Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Άνεμοι ΒΑ έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αίθριος, το μεσημέρι-απόγευμα τοπικές συννεφιές με πιθανότητα για τοπικές μπόρες κυρίως στα Β-ΒΔ της Περιφέρειας. Άνεμοι ασθενής και μέσα στην ημέρα ΝΑ 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς.



Την Μ. Τετάρτη-Μ. Πέμπτη(12-13/4) αραιές συννεφιές στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα με τοπικές λασποβροχές κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ενώ το μεσημέρι-απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά θα σημειώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες περισσότερες την Μ. Τετάρτη παρά την Μ. Πέμπτη. Οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία κυρίως την Μ. Πέμπτη σε ΒΔ 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Την Μ. Παρασκευή- και το Μ. Σάββατο συνεχίζονται οι απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά (κυρίως στα ορεινά) η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά στους 24 με 26 βαθμούς. Ενώ οι άνεμοι δεν θα δημιουργούν κανένα πρόβλημα στα θαλάσσια ταξίδια όλες τις επόμενες ημέρες..

Καλή Μεγαλοβδομάδα σε όλους !!

                              Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου