Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Διατηρείται και την Μ. Παρασκευή η αστάθεια στα ηπειρωτικά τμήματα- Μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα με βροχές, ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως την Δευτέρα

Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Αν. Μεσογείου κινείται Α-ΒΑ και επηρεάζει κυρίως την Κύπρο με βροχές και καταιγίδες.. Στην χώρα μας και το επόμενο εικοσιτετράωρο (Μ.Παρασκευή) δεν θα λείψουν οι απογευματινές μπόρες από τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, πάντως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο..



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Μ. Παρασκευή 14/4/17 :

Η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό σε όλη την χώρα, το μεσημέρι-απόγευμα (θερμές ώρες τις ημέρας) στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και στα ορεινά της Κρήτης, της Πελοποννήσου, της Στερεάς,  της Εύβοιας, της Δ-Β Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν όμβροι ή καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη την χώρα και θα υπάρχουν μόνο κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά την διάρκεια της περιφοράς του επιταφίου στην βόρεια Ελλάδα. 



Άνεμοι Δ-ΒΔ 4-5 και στο ΝΑ Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.



Θερμοκρασία : Ελάχιστες : γύρω στους 4 με 7 στα ορεινά, στους 8 με 10 στα υπόλοιπα πεδινά ηπειρωτικά, στους 9 με 14 στο Αιγαίο.



Μέγιστες : το μεσημέρι ο υδράργυρος θα φτάσει στα περισσότερα πεδινά ηπειρωτικά τους 22 με 24 και τοπικά 25 με 26 βαθμούς κελσίου, στα ορεινά στους 16 με 19 και στο Αιγαίο στους 19 με 22 βαθμούς.



Αττική : Αρχικά αίθριος, το μεσημέρι-απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά και υπάρχει πιθανότητα παροδικής μπόρας κυρίως στα δυτικά-βόρεια του νομού. Άνεμοι μεταβλητοί και το μεσημέρι-απόγευμα Ν 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αρχικά αίθριος, το μεσημέρι-απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά και στα γύρω ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες. Οι άνεμοι ασθενής και μέσα στην ημέρα ΝΑ 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.



Το Μ. Σάββατο(15/4) όμβροι ή καταιγίδες θα σημειωθούν  το μεσημέρι-απόγευμα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα, προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Κατά την διάρκεια της Ανάστασης στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι καλός, εκτός από την Μακεδονία, όπου κυρίως στην Πέλλα, την Πιερία και την Ημαθία δεν αποκλείεται να σημειώνονται κάποιες τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας και έντασης.. Οι άνεμοι Δ-ΝΔ 3-5 μπ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Την Κυριακή του Πάσχα(16/4) ο καιρός θα ''κρατηθεί'' καλός μέχρι το μεσημέρι σχεδόν σε όλη την χώρα, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά-βόρεια όπου σχετικά γρήγορα από το μεσημέρι χοντρικά μετά της 13-14h θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο, και την Δ. Μακεδονία. Μέχρι και το τέλος της ημέρας βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται στις περισσότερες δυτικές-κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΔ 4-6 μπ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή γύρω στους 23 με 25 βαθμούς στις πεδινές ηπειρωτικές περιοχές. Στα Β-ΒΔ ορεινά λόγω της συννεφιάς η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 20 βαθμούς. Την Δευτέρα του Πάσχα(17/6) βροχές περιμένουμε στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπου σχετικά γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια, ενώ παράλληλα θα αρχίσει η βελτίωση του καιρού από τα Δ-Β. ΒΔ άνεμοι 5-7 μπ. και πτώση της θερμοκρασίας. Ενώ την Τρίτη(18/4) το σύστημα θα κινηθεί ανατολικά και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σε όλη την χώρα, χωρίς να λείπουν οι τοπικές βροχές στα δυτικά-βόρεια τμήματα..

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους !!
Υ.Γ Επόμενο δελτίο καιρού την Τρίτη 18/4

                        Με εκτίμηση:  Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου