Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Συνεχίζεται η αστάθεια και την Μ. Πέμπτη- Αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από την Μ. Παρασκευή- Μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα και από τα Β-ΒΔ

Βαρομετρικό χαμηλό ΒΑ της Λιβύης κινείται Α-ΒΑ και θα επηρεάσει την Κύπρο με βροχές και καταιγίδες..
Στην χώρα μας και το επόμενο εικοσιτετράωρο (Μ. Πέμπτη) τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθούν όμβροι ή καταιγίδες..



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Μ. Πέμπτη 13/4/17 :

Αραιές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με λίγες βροχές στην αν. Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας θα σημειωθούν όμβροι ή καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη την χώρα.



Άνεμοι Β-ΒΔ 4-5 και τοπικά στο Κ. Αιγαίο 6 μποφόρ..



Θερμοκρασία : Ελάχιστες, στους 3 με 5 στα ορεινά, στους 6 με 9 στα υπόλοιπα πεδινά ηπειρωτικά, στους 10 με 14 στο Αιγαίο.



Μέγιστες : το μεσημέρι θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 21 με 23 και τοπικά 24 με 25 βαθμούς κυρίως στις ευπαθείς περιοχές, στα ορεινά 15 με 19 και στο Αιγαίο στους 18 με 20 βαθμούς.



Αττική : Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β 3-5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Αίθριος, το μεσημέρι-απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά και στα ορεινά κυρίως της δυτικής-βόρειας περιφέρειας θα σημειωθούν παροδικές μπόρες. Άνεμοι ΝΑ 3-4 μπ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.



Την Μ.Παρασκευή(14/4) η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα. Στο Ιόνιο και στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι Β-ΒΔ 4-5 μπ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή περαιτέρω άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά στους 23 με 25 και τοπικά 26 βαθμούς. Το Μ. Σάββατο(15/4) μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως το μεσημέρι/απόγευμα στα βόρεια ορεινά-ημιορεινά τμήματα, πρόσκαιρα ίσως και τα πεδινά της Μακεδονίας κυρίως προς το απόγευμα.. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4-5 μποφόρ στα νότια Πελάγη. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά. Την Κυριακή του Πάσχα(16/4) φαίνεται ότι η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλίσει στις περισσότερες περιοχές με καλό καιρό, αλλά από το μεσημέρι-απόγευμα και από τα Β-ΒΔ περιμένουμε αλλαγή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά-κεντρικά και βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΔ 4-6 μπ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τέλος την Δευτέρα του Πάσχα(17/4) το σύστημα θα κινηθεί Α-ΝΑ και θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη πτώση..

                      Με εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου