Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Νέος κύκλος βροχών/καταιγίδων στα δυτικά-βόρεια και το αν. Αιγαίο την Τετάρτη-Πέμπτη και την Παρασκευή- Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Πέμπτη το απόγευμα και από τα ΒΔ

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική κινείται Α και θα επηρεάσει αρκετά την Βαλκανική χερσόνησο. Στην περιοχή μας αναμένουμε νέο γύρω βροχών και καταιγίδων το επόμενο εικοσιτετράωρο(Τετάρτη) στα Δ-Β και το Αν. Αιγαίο, ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στη νότια Ελλάδα..



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 19/4/17 : 

Τοπικές βροχές περιμένουμε αύριο στα δυτικά, τα βόρεια και το Αν. Αιγαίο, στα ΒΔ θα σημειωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στην νότια και ανατολική Ελλάδα..
Άνεμοι: Ν-ΝΔ 4-6 και στο Δυτικό και βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ, στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΒΔ από το απόγευμα 4-6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Θα φτάσει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 18 με 22 και τοπικά στα αν. ηπειρωτικά 23-24 βαθμούς, στο Αιγαίο στους 20 με 22 και στα ορεινά στους 16 κατά μέσο όρο. Όσον αναφορά στις ελάχιστες τιμές αυτές δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στις αγροτικές καλλιέργειες.



Αττική : Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Ν-ΝΔ 4-6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Τοπικές μπόρες από απόψε το βράδυ μέχρι αύριο το απόγευμα. Άνεμοι ΝΑ 3-5 μποφόρ στον Θερμαϊκό. Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς.



 Την Πέμπτη-Παρασκευή(20-21/4) τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά τα βόρεια και το Αν. Αιγαίο, πιθανόν την Παρασκευή και στις Κυκλάδες, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ΒΔκης της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι την Πέμπτη Δ-ΒΔ 5-7 μποφόρ, όχι μόνο στην θάλασσα, αλλά και σε χερσαία τμήματα (ηπειρωτικά).ενώ την Παρασκευή θα γίνουν παντού ΒΔ με  ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω αισθητή πτώση κυρίως στην δυτική-κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Το Σάββατο(22/4) τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νότια, η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο. Τέλος την Κυριακή(23/4) ο καιρός θα βελτιωθεί παντού και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές..

Χρόνια πολλά σε όλους

                        Με εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου