Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Περισσότερες θα είναι οι βροχές την Πέμπτη στην Δ-ΒΔ Ελλάδα - Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και νότια - Εντείνεται η αστάθεια από το Σ/Κ στις περισσότερες περιοχές | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Δευτέρα

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην Ν. Ιταλία, στροβιλιζόμενο γύρω από τον εαυτό του, θα προκαλέσει την Πέμπτη (03-05-18) ισχυρές βροχές, καταιγίδες και δυνατούς ανέμους. Το ψυχρό του μέτωπο, αναμένεται να επηρεάσει την Δ-ΒΔ Ελλάδα κυρίως προς το μεσημέρι με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι ΝΑ άνεμοι στο Ιόνιο φτάνοντας τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά - βορειοδυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 03/05/18

Πρωινές - Μεσημβρινές ώρες: Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η οποίες σταδιακά στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου, καθώς και στην υπόλοιπη νότια Ελλάδα θα δώσουν την θέση τους σε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιο πυκνές θα είναι οι συννεφιές τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπού κυρίως στην Δ. Μακεδονία, την Θεσσαλία, την βόρεια-βορειοανατολική Στερεά και την Εύβοια δεν αποκλείεται να δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Προς το μεσημέρι θα ξεκινήσουν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες να σημειώνονται στο κεντρικό - βόρειο σταδιακά Ιόνιο.  



Μεσημβρινές - Νυχτερινές ώρες: Από το μεσημέρι και στην συνέχεια, αλλαγή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στις δυτικές - βορειοδυτικές περιοχές της χώρας και πιο συγκεκριμένα, από την βορειοδυτική Πελοπόννησο, το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την δυτική και την κεντρική Στερεά, την Ήπειρο, κυρίως την δυτική και βόρεια Θεσσαλία και την δυτική Μακεδονία, οπού θα σημειωθούν βροχές και στα βορειοδυτικά τοπικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, ιδίως στην Ήπειρο, το Β. Ιόνιο και πιθανώς την Δ. Μακεδονία. Πρόσκαιρες βροχές μικρής διάρκειας δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στην υπόλοιπη Θεσσαλία και την Κ. Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αραιές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, ενώ στα νότια θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας συνοδείας και κάποιας θολούρας στην ατμόσφαιρα εξ'αιτίας της διατήρησης μεταφοράς Αφρικάνικης σκόνης. Τη νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. 
Άνεμοι: θα πνέουν ΝΑ στο Ιόνιο 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα, στρεφόμενοι σε ΝΔ, Α-ΝΑ στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 11 έως 26 βαθμούς, στην Θράκη έως 27, στην Δ. Μακεδονία από 9 έως 18, στα ορεινά της Αν. Μακεδονίας από 8 έως 24, στα δυτικά από 15 έως 22 στα βορειοδυτικά και έως 26 στα υπόλοιπα δυτικά πεδινά ηπειρωτικά, από 12 έως 28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Αν. Αιγαίο και την Κρήτη από 16 έως 29 και στις Κυκλάδες από 18 έως 25 βαθμούς. 



Αττική: Αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το πρωί με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι ΝΑ 3 με 4 και στον Κορινθιακό 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας μέσα στην ημέρα. Άνεμοι, ασθενείς στον Θερμαϊκό, Α στην Χαλκιδική 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.



Την Παρασκευή 4/5 θα έχουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ, οπού στα δυτικά και νότια πελάγη θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το Σαββατοκύριακο 5-6/4 αναμένεται να ενταθεί η αστάθεια στα ηπειρωτικά, οπού κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Ανεπηρέαστα θα μείνουν και πάλι τα νότια νησιωτικά τμήματα. Οι άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση κυρίως την Κυριακή. Τέλος την Δευτέρα 7/4 οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες δεν αποκλείεται με τα τελευταία στοιχεία να επηρεάσουν πρόσκαιρα και την υπόλοιπη νότια νησιωτική χώρα, ενώ και στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός κατά περιόδους με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι περισσότερες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. 


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 02-05-18 / 21:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου