Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Εντείνεται η αστάθεια το Σ/Κ, τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα - Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση - Συνεχίζεται ο άστατος καιρός τουλάχιστον έως τα μέσα της άλλης εβδομάδας | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τετάρτη

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων των Β. Βαλκανίων και της Κ. Μεσογείου με τις χαμηλές πιέσεις της Α. Μεσόγειου θα προκαλέσουν το Σάββατο (05-05-18) ΒΔ ανέμους εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, κυρίως στα δυτικά και νότια πελάγη. Πέρα από αυτά οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν για την εκδήλωση όμβρων και καταιγίδων κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά, τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από δυνατούς ανέμους ή και από χαλάζι.




Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 05/05/18

Άστατος θα είναι ο καιρός ήδη από τις πρωινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά οπού θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ τοπικές μπόρες θα σημειώνονται κυρίως στην Θεσσαλία και την Δ. Μακεδονία. Κατά την διάρκεια της ημέρας, μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα, εκτός της Θράκης, τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από δυνατά και συχνά αστραπόβροντα, από δυνατούς ανέμους ή και από χαλάζι, ιδίως στην Ήπειρο και την δυτική και προς το βράδυ τοπικά και την κεντρική Μακεδονία. Καλύτερος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οπού θα υπάρχουν αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Το βράδυ αν και η αστάθεια θα περιοριστεί κάπως, θα συνεχιστούν οι διάσπαρτες μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.  
Άνεμοι: θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 13 έως 28 βαθμούς, στα ορεινά από 10 έως 19 στην Δ. Μακεδονία και έως 23 στα υπόλοιπα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας, από 15 έως 24 στα δυτικά, από 13 έως 28 στα Α. ηπειρωτικά, στο Αν. Αιγαίο από 18 έως 29 και στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 25 βαθμούς.



Αττική: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, παροδικά αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα για τοπικές μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι ΒΔ στον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό 3 με 5 μποφόρ, ασθενείς στα υπόλοιπα 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς.




Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.


Την Κυριακή 6/5 διαφαίνονται περισσότερες μπόρες και καταιγίδες, εκτός από τα ηπειρωτικά, αλλά και στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα και στα Ιόνια νησιά. Τα φαινόμενα τοπικά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουν έντονο χαρακτήρα και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Εκτός θα μείνουν και πάλι οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ, κυρίως στα δυτικά και νότια πελάγη. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Την Δευτέρα 7/5 ο άστατος καιρός αναμένεται να απασχολήσει πρόσκαιρα και τα νότια νησιωτικά τμήματα, με ένα πέρασμα από μπόρες και τοπικές καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος με μπόρες και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Παρόμοιος ο καιρός και το διήμερο Τρίτης - Τετάρτης 8-9/5 

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος


Έκδοση δελτίου: 04-05-2018/20:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου