Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Διατηρείται η αστάθεια και αυτή την εβδομάδα με τάση ενίσχυσης από την Τετάρτη. Ενισχυμένοι βοριάδες στο το τέλος της εβδομάδας καθώς και πτώση της θερμοκρασίας.

Ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές στην Α. Μεσόγειο έχει ως αποτέλεσμα, την επικράτηση Β-ΒΑ ανέμων στο Αιγαίο φτάνοντας τα 6 μποφόρ. Πέρα από αυτά την Τρίτη (22-05-18) αν και θα περιοριστεί η αστάθεια το απόγευμα στα βόρεια-βορειοδυτικά ορεινά θα συνεχιστεί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 


  
Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 22-05-18:  

Η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγα σύννεφα κατά τόπους πιο αυξημένα στην βόρεια χώρα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 
Κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως μεταξύ μεσημεριού και απογεύματος άστατος θα καταστεί ο καιρός στα περισσότερα κυρίως ορεινά - ημιορεινά τμήματα, της δυτικής και κατά τόπους της κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής - βόρειας Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς και πιθανόν της Πελοποννήσου, οπού θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. 

Άνεμοι: θα πνέουν Α-ΒΑ στο Ιόνιο 3 με 4 και τοπικά το πρωί κυρίως στον Πατραϊκό 5 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. 

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 28 βαθμούς, στα ορεινά από 10 έως 24, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30 και τοπικά 31, στις Κυκλάδες από 19 έως 25 και στην Κρήτη και το Α. Αιγαίο από 17 έως 30 βαθμούς.


  
Αττική: Γενικά αίθριος. Άνεμοι Β 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία: Αρχικά λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της περιφέρειας της κ. Μακεδονίας. Άνεμοι ΝΑ στον Θερμαϊκό 3 με 4 μποφόρ, ΒΑ στην Χαλκιδική με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.



Την Τετάρτη 23/5 από το μεσημέρι και μετά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης) θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ (Αιγαίο). Η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 28 με 30 βαθμών στα περισσότερα ηπειρωτικά. Την Πέμπτη 24/5 αναμένεται αρκετά άστατος κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές μπόρες και καταιγίδες, η πιθανότητα βροχής στο βορειοδυτικό Αιγαίο και την Θράκη είναι μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν Β 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση. Τέλος την Παρασκευή 25/5 αλλά και το Σάββατο 26/5 αναμένονται τοπικές νεφώσεις με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και πιθανόν το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά - ημιορεινά τμήματα. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο φτάνοντας το Σάββατο τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά. 

Καλή εβδομάδα σε όλους και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. 

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 21-05-18/19:30   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου