Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Εντείνεται η αστάθεια την Πέμπτη και την Παρασκευή - Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Δευτέρα

Ατμοσφαιρική διαταραχή την Πέμπτη (10-05-18) στην χώρα μας συνδυαζόμενη με την θερμική αστάθεια κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας, θα προκαλέσει το μεσημέρι και το απόγευμα όμβρους και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα, οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη φτάνοντας έως τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σχεδόν κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 10/05/18

Με παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα στα περισσότερες ηπειρωτικές κεντρικές και βόρειες περιοχές, κατά τόπους στην Μακεδονία, την Θράκη και την ανατολική Θεσσαλία ήδη από τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια. Κατά την διάρκεια της ημέρας μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν σε όλα τα ηπειρωτικά, και πιθανώς στα νησιά του Ιονίου πελάγους, το βορειοανατολικό Αιγαίο,τις Σποράδες και την ορεινή Κρήτη. Τα φαινόμενα κυρίως στα ηπειρωτικά θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα, οπού θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Προς το βράδυ η αστάθεια σταδιακά θα περιοριστεί. 
Άνεμοι: θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 4 και στα ανοιχτά των Κυθήρων 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 14 έως 23 βαθμούς, στα ορεινά από 10 έως 22, στα δυτικά από 15 έως 24, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 14 έως 25 και στο Αιγαίο από 15 έως 24 με 25 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 26 βαθμούς.


Αττική: Αρχικά σχεδόν αίθριος, το μεσημέρι και το απόγευμα  θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις με τοπικές μπόρες και καταιγίδες αρχικά γύρω από τον Θερμαϊκό και τα παράκτια κυρίως τμήματα της Χαλκιδικής και το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματα της περιφέρειας και στην Θεσσαλονίκη. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς.


Την Παρασκευή 11/5 συνεχίζεται ο άστατος καιρός, με μπόρες και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, την ορεινή Κρήτη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το Σαββατοκύριακο 12-13/5  η αστάθεια θα περιοριστεί κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα και την Μακεδονία με τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, αντίθετα στα ανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα ο καιρός θα γίνει πιο ευσταθής, λόγο το ότι θα επικρατήσουν βοριάδες οι οποίοι κυρίως το Σάββατο θα φτάσουν τα 6 και τοπικά στα νότια πελάγη τα 7 μποφόρ, ενώ την Κυριακή σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή ανεπαίσθητη πτώση κυρίως στα βορειοανατολικά τμήματα. Τέλος την Δευτέρα 14/5 η αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας με τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 09-05-2018/18:30  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου