Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Άστατος ο καιρός αυτή την εβδομάδα με τοπικές βροχές, κατά τόπους και την Πέμπτη κυρίως στα ΒΔ οπού θα σημειωθούν και καταιγίδες - Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Παρασκευή

Βαρομετρικό χαμηλό από την Κεντρική Ευρώπη κινείται ΒΑ, ενώ ένα άλλο σύστημα από την Αλγερία, κινείται Α-ΒΑ και αναμένεται να επηρεάσει την Ιταλία από την Τρίτη (01-04-18) και κυρίως από την Τετάρτη με αξιόλογες βροχές και καταιγίδες, στην χώρα μας, η Πρωτομαγιά θα κυλίσει με γενικά καλό καιρό, χωρίς να λείπουν και οι τοπικές μπόρες καθώς και οι μεμονωμένες καταιγίδες από τα ηπειρωτικά ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη - Πρωτομαγιά (01/04/18)

Για την Τρίτη - Πρωτομαγιά, η ημέρα θα ξεκινήσει με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα νότια - νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και κατά τόπους στα υπόλοιπα ανατολικά και νότια τμήματα, οι οποίες προοδευτικά μέσα στην ημέρα θα κατακερματιστούν. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα περισσότερα ηπειρωτικά ορεινά, οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες μικρής διάρκειας καταιγίδες. Προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: θα πνέουν Β 3 με 4 και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια ορεινά από 8 έως 25 βαθμούς, στα βόρεια πεδινά από 12 έως 28, στα δυτικά από 14 έως 29 και τοπικά 30, στα Αν. ηπειρωτικά από 12 έως 28 με 29, στο Αν. Αιγαίο, την Κρήτη από 16 έως 28 και στις Κυκλάδες από 17 έως 24 βαθμούς.



Αττική: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το πρωί. Στην συνέχεια μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι ασθενείς και στα ανατολικά τοπικά Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς και μέσα στην ημέρα Ν 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.



Την Τετάρτη 2/4 αναμένονται αραιές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και από τα δυτικά, οι οποίες στα δυτικά θα είναι πιο πυκνές. Ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν παροδικές μπόρες το απόγευμα στα ορεινά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά στους 28 με 30 και τοπικά στα δυτικά 31 βαθμούς. Την Πέμπτη 3/4 αναμένονται αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συνοδευόμενες από μεταφορά σκόνης από την Αφρική, οι νεφώσεις προς το μεσημέρι και μετά στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές από το ύψος της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και του κεντρικού Ιονίου, στην δυτική - κεντρική Στερεά, στην Ήπειρο, στο Β. Ιόνιο, στην Δ-Β. Θεσσαλία και κατά τόπους την δυτική - κεντρική Μακεδονία, στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν και καταιγίδες. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.  Οι άνεμοι Ν 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση στα δυτικά - βορειοδυτικά. Τέλος την Παρασκευή 4/4 μπόρες και τοπικές καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά καλός. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, 5 με 6 μποφόρ κυρίως στα δυτικά και νότια πελάγη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Καλή εβδομάδα και καλή Πρωτομαγιά σε όλους.


Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 30-04-18 /18:30 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου