Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Αρκετές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη στα Ηπειρωτικά, ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο το Σ/Κ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά.

Ατμοσφαιρική διαταραχή στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα από την κεντρική Μεσόγειο κινείται προς την περιοχή μας και το επόμενο εικοσιτετράωρο Πέμπτη (24-05-18) θα προκαλέσει κατά τόπους αρκετές μπόρες και καταιγίδες στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα.  





Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 24-05-18

Με αρκετά άστατο καιρό θα ξεκινήσει η ημέρα, αρχικά στο κεντρικό και κυρίως το βόρειο Ιόνιο, την βόρεια Στερεά, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και κατά τόπους πιθανόν στην Θράκη, οπού θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ η σκόνη θα αρχίσει σταδιακά να εκτοπίζεται και από τα κεντρικά και νότια τμήματα της επικράτειας. 
Κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως τις θερμές ώρες αυτής, μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, τοπικά πρόσκαιρα ισχυρές, ενώ τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας ίσως σημειωθούν και στο βορειοδυτικό Αιγαίο τις απογευματινές ώρες. Μεγάλα θα συνεχίσουν να είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας, πάντως προς το βράδυ και μετέπειτα η αστάθεια σταδιακά θα αρχίσει να περιορίζεται.

Άνεμοι: θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 26 βαθμούς, στα ορεινά από 10 έως 20, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 15 έως 27 και τοπικά 28 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 25, στις Κυκλάδες από 19 έως 26 και στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη από 18 έως 29 με 30 βαθμούς.



Αττική: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς και στα ανατολικά τοπικά Β 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς.



Θεσ/νίκη-Κ.Μακεδονία: Αρκετά άστατος καιρός, ήδη από τις πρωινές ώρες με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Προς το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 24 βαθμούς.



Την Παρασκευή 25/5 τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Α. Αιγαίο, την Β. Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια, έως 23 με 24 βαθμούς και γύρω στους 27 με 29 βαθμούς στα ηπειρωτικά τμήματα. Το Σάββατο 26/5 παρόμοιος θα είναι ο καιρός με την Παρασκευή, παράλληλα θα ενισχυθούν οι βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια εξ' αιτίας των ενισχυμένων βοριάδων. Την Κυριακή 27/5 ίσως γίνει λίγο περισσότερη η αστάθεια το απόγευμα στα ηπειρωτικά με σύντομες μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, λίγο περισσότερα δεν αποκλείεται να είναι τα φαινόμενα τοπικά στα βόρεια τμήματα της Κρήτης, στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τέλος την Δευτέρα 28/5 τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν το απόγευμα στα δυτικά ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και τις πρωινές ώρες στην Β. Κρήτη. Άνεμοι/θερμοκρασία σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Μπορείτε να κάνετε Like στην σελίδα μου στο Facebook για ότι νεώτερο υπάρξει, όπως, nowcasting, έκτακτα δελτία, αναφορές κλπ. στον παρακάτω σύνδεσμο: 
https://www.facebook.com/weatherforecastsgreece/
Με εκτίμηση
Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 23-05-18/20:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου