Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Περιορίζεται η αστάθεια το Σαβ/Κυρ στα ηπειρωτικά - Ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο έως 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση την Κυριακή | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τετάρτη

Περιορίζεται η αστάθεια το Σαββατοκύριακο (12/13-05-18)  με τις μπόρες και τις τοπικές καταιγίδες να εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Παράλληλα ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές στην Α. Μεσόγειο  θα ενισχύσουν τους βοριάδες στο Αιγαίο φτάνοντας τα 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από την Κυριακή. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 12/05/18

Με τοπικές νεφώσεις αναμένεται να ξεκινήσει η ημέρα στις περισσότερες κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές, καθώς και στην Κρήτη, με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί στην ορεινή κεντρική Εύβοια, την βόρεια Στερεά και την βόρεια Κρήτη. Μέσα στην ημέρα και κυρίως μεταξύ μεσημεριού και απογεύματος θα αναπτυχθούν νεφώσεις στις περισσότερες δυτικές, κατά τόπους κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές, οπού θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες το απόγευμα, υπάρχει και για τα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου. 
Άνεμοι: θα πνέουν στο Ιόνιο ΒΔ ασθενείς 2 με 4 μποφόρ, Β στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 12 έως 24 βαθμούς, στα ορεινά από 9 έως 21, στα δυτικά από 12 έως 24 και τοπικά 25, στα Α. ηπειρωτικά από 13 έως 26 και στο Αιγαίο από 15 έως 22 στις Κυκλάδες και έως 24 με 26 στα νησιά του Α. Αιγαίου και την Κρήτη.


Αττική: Πρόσκαιρες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στο εσωτερικό τμήμα της περιφέρειας. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς και το απόγευμα τοπικά Ν 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς.


Την Κυριακή 13/5 αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, που κατά την διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν και θα δώσουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες κυρίως δυτικές και βόρειες ηπειρωτικές  περιοχές. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 και στο Καρπάθιο τοπικά το πρωί 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Δευτέρα - Τρίτη 14-15/5 προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα βορειοδυτικά ορεινά με πιθανότητα για τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Γενικά αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο. Τέλος την Τετάρτη 16/5 ο καιρός θα είναι αρκετά ζεστός, ενώ αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα Ιόνιο, και την δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, φτάνοντας τοπικά τους 28 με 30 βαθμούς, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 11-05-2018/15:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου