Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού την Τρίτη, με τα περισσότερα φαινόμενα να εκδηλώνονται στην ΒΔ Ελλάδα - Με Δ-ΝΔ ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα κυλήσουν οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως το Σάββατο

Βαρομετρικό χαμηλό από την Β. Ιταλία, κινείται Α-ΒΑ, το ψυχρό του μέτωπο αναμένεται να επηρεάσει την Τρίτη (15-05-18) τις βορειοδυτικές περιοχές της επικράτειας με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα, κυρίως στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική και πιθανώς τη νύχτα την κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν  από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο ιδίως στα ανατολικά και τα νότια. 



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 15-05-18

Με αραιές νεφώσεις, αναμένεται να ξεκινήσει η ημέρα στα περισσότερα δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα, οπού στα βορειοδυτικά ήδη από τις πρωινές ώρες θα είναι πιο πυκνές, οπότε θα σημειωθούν αρχικά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Β. Ιόνιο και την Ήπειρο. Μέσα στην ημέρα και κυρίως από το μεσημέρι και μετά μέχρι και το τέλος της ημέρας, βροχές και σποραδικές καταιγίδες βαθμιαία θα σημειωθούν στο κεντρικό Ιόνιο, την δυτική Στερεά, την δυτική και βόρεια Θεσσαλία και την δυτική - κεντρική κατά τόπους Μακεδονία. Τα φαινόμενα το βράδυ και κυρίως μέσα στη νύχτα στο Β. Ιόνιο, την Ήπειρο,την δυτική Μακεδονία και πιθανώς την κεντρική Μακεδονία δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα από το μεσημέρι θα επικρατήσουν μόνο κάποιες αραιές νεφώσεις κατά τόπους λίγο πιο πυκνές κυρίως στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και το Β. Αιγαίο, μεγαλύτερα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.
Άνεμοι: θα πνέουν Ν-ΝΔ στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Β. Ιόνιο πρόσκαιρα μέσα στην ημέρα 5 με 6 μποφόρ, (πρόσκαιρα ενισχυμένοι άνεμοι δεν αποκλείονται τις απογευματινές ώρες και στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής, βόρειας Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας) Δ-ΝΔ θα πνέουν στο Αιγαίο 4 με 5 και στο Β. Αιγαίο και κυρίως μεταξύ Θερμαϊκού - Σποράδων πρόσκαιρα προς το βράδυ 6 μποφόρ από Ν-ΝΑ εδώ διευθύνσεις. 
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 13 έως 27 βαθμούς, στα ορεινά από 9 έως 22, στο ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από 14 έως 23 στα βορειοδυτικά, μέχρι 25 με 26 στην δυτική Πελοπόννησο, στα Α. ηπειρωτικά από 15 έως 29 και κατά τόπους 30 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 17 έως 26 και στο Α. Αιγαίο και την Κρήτη έως 29 βαθμούς.


Αττική: Αραιές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 και στον Κορινθιακό 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της Περιφέρειας. Τη νύχτα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα ενταθούν. Άνεμοι Ν που προς το βράδυ πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.





Την Τετάρτη - Πέμπτη 16-17/5 αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στο κεντρικό Ιόνιο και πρόσκαιρα μέσα στην ημέρα στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις και τοπικά Ν 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά φτάνοντας τους 28 με 30 και τοπικά 31 βαθμούς, ενώ αυξημένη θα είναι επίσης και η σχετική υγρασία. Την Παρασκευή 18/5 ανάλογες καιρικές συνθήκες με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας , με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν μέσα στην ημέρα τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Τέλος το Σάββατο 19/5 κατά πάσα πιθανότητα, αναμένονται απογευματινές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά καλός, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, σε χωρίς αξιόλογη μεταβολή στην υπόλοιπη χώρα.

Καλή εβδομάδα, σε όλους

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 14-05-18/18:30  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου