Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Άστατος ο καιρός έως το τέλος της εβδομάδας - Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη αλλαγή | Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως το Σάββατο

Ατμοσφαιρικές διαταραχές στα ανώτερα τμήματα της ατμόσφαιρας, συνδυαζόμενες με τους ασθενείς γενικά ανέμους της επιφάνειας θα προκαλέσουν την Τρίτη (08-05-18) καθώς και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας στα ηπειρωτικά και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα όμβρους και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά δεν αποκλείεται να είναι έντονα και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και από χαλάζι. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σχεδόν κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.  


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 08/05/18

Με τοπικές νεφώσεις αναμένεται να ξεκινήσει η ημέρα, στα περισσότερα κεντρικά και βόρεια τμήματα, ενώ διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται ήδη από τις πρωινές - προμεσημβρινές ώρες στην Δ. Μακεδονία, και κατά τόπους στα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και γύρω από τον Θερμαϊκό. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα υπάρχουν και στην περιοχή των Δωδεκανήσων οπού υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Καρπάθιο με βαθμιαία βελτίωση αργότερα. Μέσα στην ημέρα και κυρίως τις θερμές ώρες αυτής, μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, τα φαινόμενα τοπικά δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα, ενώ διάσπαρτες μπόρες, ίσως σημειωθούν κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νησιών του Ιονίου Πελάγους καθώς και της Κρήτης. Το βράδυ η αστάθεια βαθμιαία θα περιοριστεί στα βόρεια-βορειοδυτικά κυρίως τμήματα.
Άνεμοι: θα πνέουν Δ-ΒΔ 3 με 4 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ κυρίως στο Καστελόριζο. 
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί στα βόρεια πεδινά από 13 έως 26 βαθμούς, στα ορεινά από 7 έως 19 με 21, στα δυτικά από 14 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 25 και στο Αιγαίο από 16 έως 23 με 24 βαθμούς.  


Αττική: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς.


Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία: Νεφώσεις με τοπικές μπόρες και καταιγίδες αρχικά, στα δυτικά τμήματα της περιφέρειας και γύρω από τον Θερμαϊκό, που μέσα στην ημέρα θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα. Άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.


Την Τετάρτη 9/5  άστατος καιρός θα είναι ο καιρός, με μπόρες και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Κρήτης.  Οι άνεμοι Δ-ΝΔ 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Το διήμερο Πέμπτης - Παρασκευής 10-11/5 συνεχίζεται ο άστατος καιρός με μπόρες και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά τμήματα και κατά τόπους στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ οπού στα δυτικά και νότια πελάγη θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τέλος το Σάββατο 12/5 παρόμοιος θα είναι ο καιρός με διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις φτάνοντας τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βορειοανατολικά τμήματα. 

Καλή εβδομάδα σε όλους

Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Έκδοση δελτίου: 07-05-18/21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου