Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Επιστρέφουν οι μπόρες/καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά το Σ/Κ- Σταδιακή υποχώρηση της αστάθειας από την Δευτέρα

Αστάθεια θα χουμε το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες ηπειρωτικές κυρίως περιοχές της χώρας, η αιτία είναι μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα βρίσκεται στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα, η οποία με την  ζέστη που θα συναντά κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας στην επιφάνεια/ στα ηπειρωτικά οπότε θα έχουμε συνθήκες αστάθειας και θα εκδηλώνονται μπόρες/καταιγίδες οι οποίες τοπικά δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και από χαλάζι..


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 3/6/17 :

Αρχικά στην Κ. Μακεδονία και κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας στην υπόλοιπη βόρεια χώρα, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Κ-Β Στερεά και το ΒΑ Αιγαίο θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στην Μακεδονία και την Θράκη, όπου οι καταιγίδες δεν αποκλείεται τοπικά να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αρχίσουν να διαλύονται από τα δυτικά. Προς το βράδυ και κατά την διάρκεια των βραδινών/νυχτερινών ωρών η αστάθεια θα διατηρηθεί κυρίως στην Θεσσαλία και την Μακεδονία..
Άνεμοι: Δ-ΝΔ 2-4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα ανέβει το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα  ηπειρωτικά στους 29 με 32 βαθμούς, στο Αιγαίο στους 28 με 31 και στα ορεινά στους 21 με 26 βαθμούς η θερμοκρασία.

Αττική : Αραιές νεφώσεις έως το μεσημέρι, στην συνέχεια γενικά αίθριος. Άνεμοι ασθενείς. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Άνεμοι ΒΔ 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 21 έως 28 βαθμούς.

Την Κυριακή(4/6) Αρχικά στις θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές του Β-ΒΑ Αιγαίου, και το μεσημέρι/απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά περιμένουμε μπόρες και καταιγίδες. Εκτός θα μείνουν τα Επτάνησα, οι Κυκλάδες, η Κρήτη(πλην ορεινών περιοχών που ίσως το μεσημέρι βγάλει κάποιες μπόρες) και τα Δωδεκάνησα. Οι Δ-ΒΔ 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση γύρω στους 28 με 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Την Δευτέρα/Αγίου Πνεύματος(5/6) θα περιοριστεί η απογευματινή αστάθεια κυρίως στα ορεινά τμήματα της κεντρικής και της βόρειας χώρας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι χωρίς αξιόλογη μεταβολή, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Τέλος την Τρίτη(6/6) υπάρχει μια  πιθανότητα για  τοπικούς όμβρους στα βόρεια ορεινά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Καλό Τριήμερο σε όλους !! 

                     Με εκτίμηση : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου