Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Τοπικές μπόρες το Σάββατο στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας- Μεταβολή του καιρού την Κυριακή και από τα βόρεια με αρκετές βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το επόμενο εικοσιτετράωρο(Σάββατο) με τοπικές μπόρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα. Μεταβολή του καιρού ωστόσο περιμένουμε από την Κυριακή, καθώς βόρειο σύστημα θα δώσει στην χώρα μας αρκετές βροχές και θα ρίξει αισθητά την θερμοκρασία κυρίως στην ανατολική και την βόρεια χώρα την Δευτέρα..



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 10/5/17 : 

Γενικά αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός αύριο στην χώρα μας, και μόνο το μεσημέρι/απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας είναι πιθανό να σημειωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Παράλληλα αραιές νεφώσεις θα αρχίσουν να εμφανίζονται από το απόγευμα στην δυτική-κεντρική-βόρεια χώρα.
Άνεμοι: Δ-ΒΔ 3-5 και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και τοπικά στο Καρπάθιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Ελάχιστες: 16 με 20 βαθμούς στα περισσότερα πεδινά ηπειρωτικά, στους 18 με 22 στο Αιγαίο,ενώ στα ορεινά θα κυμαίνεται γύρω στους 10 με 13 βαθμούς.
Μέγιστες: θα φτάσει το μεσημέρι στα περισσότερα πεδινά ηπειρωτικά στους 28 με 31 βαθμούς, στο Αιγαίο στους 26 με 29 και στα ορεινά στους 24 με 26 βαθμούς η θερμοκρασία.

Αττική : Ηλιοφάνεια, πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι/απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι ασθενείς, ΝΑ το απόγευμα 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς
Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Ηλιοφάνεια, πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι/απόγευμα στα γύρω ορεινά, με πιθανότητα να σημειωθούν παροδικές μπόρες. Άνεμοι ασθενείς, θαλασ. αύρα το απόγευμα στα παράκτια. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Την Κυριακή(11/6) πρώτα στην βόρεια Ελλάδα και προς το μεσημέρι/απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και το Β. Αιγαίο περιμένουμε βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές τη νύχτα στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι Β έως 6 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία αισθητή πτώση στην βόρεια Ελλάδα. Την Δευτέρα(12/6) οι τοπικές βροχές/καταιγίδες θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Β-ΒΑ έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω αισθητή πτώση στην ανατολική και νότια Ελλάδα, κυμαίνοντας γύρω στους 23 με 25 βαθμούς. Την Τρίτη(13/6) οι βροχές βαθμιαία θα σταματήσουν στην Κρήτη-Δωδεκάνησα, στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι από Β διευθύνσεις στα ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά-βόρεια. Τέλος την Τετάρτη(14/6) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο..

Καλό Σ/Κ σε όλους !!

                      Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου