Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Σταδιακή αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας φτάνοντας το Π/Σ/Κ τους 35 -37°C στα Ηπειρωτικά

Η σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της αυριανής ημέρας (Πέμπτη), αλλά και των επομένων ημερών, φτάνοντας έως το Σ/Κ στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 τοπικά βαθμούς. Δεν θα λείψουν και οι τοπικές μπόρες από τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας..



Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 22/6/17 :

Για αύριο, η ημέρα αρχικά θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα, κατά την διάρκεια των θερμών ωρών αυτής στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Κ-Δ Στερεάς, τα ορεινά των ΝΑ τμημάτων της Ηπείρου και της Αν. Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Μέχρι αργά το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα χουν σημειωθεί θα σταματήσουν.



Άνεμοι: Δ-ΒΔ ασθενείς, 2-4 μποφόρ, και μόνο στα Νοτιοανατολικά θα πνέουν ΒΔ 3-5 και τοπικά στο Καρπάθιο οι ριπές έως 6 μποφόρ.



Θερμοκρασία: θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά στους 31 με 34 και τοπικά 35 βαθμούς(κυρίως στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές) στα ορεινά και στα νησιά γύρω στους 28 με 30.



Αττική : Ηλιοφάνεια, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι στα βόρεια. Άνεμοι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ, θαλάσ. αύρα το απόγευμα στα παράκτια. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.



Θεσ/νικη-Κ.Μακεδονία : Ηλιοφάνεια, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Άνεμοι ασθενείς, θαλασ. αύρα το απόγευμα στα παράκτια. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.



Την Παρασκευή(23/6) γενικά αίθριος θα ναι ο καιρός, η πιθανότητα τοπικών όμβρων το απόγευμα είναι μικρή για τα ΒΔ ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι ΒΔ 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο γύρω στους 34 με 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Το Σάββατο(24/6) τοπικές μπόρες ίσως σημειωθούν στην Β-ΒΑ Ελλάδα το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο αγγίζοντας τους 35 με 37 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά. Τέλος το τριήμερο Κυριακής-Δευτέρας-Τρίτης(25-27/6) περιμένουμε οι άνεμοι στο Αιγαίο να στραφούν σε Β-ΒΑ, με αποτέλεσμα την μικρή υποχώρηση του υδραργύρου στα ανατολικά προσήνεμα, στην υπόλοιπη χώρα η ζέστη θα διατηρηθεί. Τοπικές μπόρες και τις τρεις μέρες δεν αποκλείεται να σημειώνονται στα βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα.

                                Με εκτίμηση: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου